Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in 1991 cind sau retrocedat terenurile pe titlul de propietate a aparut trecut si numele unei fete a bunicului respectiv matusa tatalui meu cea care a renuntat la mostenire dupa bunicul tatalui meu,iar mai nou fiul acesteia a deschis un proces de partaja bunurilor bunicului,iar in urma unei decizii de la judecatorie atacata cu apel,i sa pus in drept un teren pe care il foloseste tatal meu,intrebarea mea e poate patrunde pe teren atit timp cit e deschis un apel la tr ibunal si o cerere de radiere din titlul de propietate a persoanei trec uta pe titlu de propietate fara drept de mostenire
Nu e unchi e var primar,,dar el na fos la succesiune,a fost tatal meu pentru ca avea grija de bunicii lui si de comun acor,cele doua fete si mama lor au renuntat,pentru ca tatal meu sa aiba grija si sai inmormanteze pe bunicii lui
Trebuia sa fie citat la dezbaterea succesiunii, asa este legea, varul are aceleasi drepturi ca si tatal dvs., ambii fiind descendenti ai renuntatoarelor, adica nepoti de defunct.
DA, are ceva avantaj (de exemplu posibil sa poata lua 3/4, iar celalalt doar 1/4 din masa patrimoniala), dar trebuie vazut testamentul, nu va pot spune pe vorbe.
Mostenire-succesiune
Mihaill
Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)