avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda radar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda radar

Am contestat un proces verbal de contraventie rutiera pe motiv de viteza. Am pierdut procesul in prima instanta dupa care am facut apel. Am pierdut si apelul in urma caruia s-a decis ca hotararea este definitiva. In continuare consider ca am dreptate, motiv pentru care as vrea sa continui procesul. Spuneti-mi va rog ce optiuni mai exista? Curtea de apel? As vrea sa mai solicit niste probe, gen norma metrologica oficiala, certificatul de etalonare (am primit doar un buletin de conformitate), manualul cinemometrului. Se mai poate cere in acest stadiu de proces? Pot cere reluarea procesului? Precizez ca am fost inregistrat cu viteza peste limita legala insa inregistrat cu litera F-fastest si concomitent cu inca 2 auto in aceiasi poza. Multumesc
Cel mai recent răspuns: realsofo , utilizator 21:02, 3 Iunie 2019
In speta dv=contestatie impotriva PV rutier, singura cale de atac prevazuta de lege impotriva hotararii instantei de fond - este apelul
Pe parcursul judecarii cauzei la instanta de fond aveati dreptul sa solicitati ce probe apreciati ca dovedesc nevinovatia dv,inclusiv proba cu inscrisuri

Din punctul meu de vedere probele au fost suficiente insa instanta nici nu a vrut sa le ia in calcul. Am indicat ca norma metrologica impune sa nu existe mai multe auto in timpul masuratorii vitezei si sa nu existe incrucisari. Intocmai eu depaseam o masina. Politia nici macar nu a indicat o poza din care sa reiasa viteza. A varat un video ca proba si gata. Totodata prima instanta a aberat indicand o viteza de 104 km/h, viteza inexistenta pe video si nementionata nicaieri de intimat. Am sesizat aceste lucruri in apel dar la fel, nu a tinut cont. Plus ca s-a administrat o proba (cazier rutier) pe care eu nu l-am primit. Procelele s-au facut in lipsa ambelor parti. Si totusi ce optiuni mai sunt in cazul de fata? Cedo?
Daca parcurgeti atent hotararea instantei, veti constata ca este consemnata ca este hotarare definitiva
Conform dispozitii in vigoare pentru plangeri contraventionale ati epuizat caile nationale de atac
Re-citeam aceasta postare si m-am gandit sa revin cu o actualizare. Desi am pierdut procesul, amenda nu a mai fost activata in sistem, desi au trecut mai bine de 3 ani.

Nu apar cu datorii nicaieri. :)
Re-citeam aceasta postare si m-am gandit sa revin cu o actualizare. Desi am pierdut procesul, amenda nu a mai fost activata in sistem, desi au trecut mai bine de 3 ani.

Nu apar cu datorii nicaieri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera eddy33 eddy33 Buna ziua ! Am luat un radar in localitate, si pe filmare se vad doua masini ( a mea si masina din fata). Am facut contestatie, si m-ar interesa daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Pot contesta valoarea vitezei depistată de aparatul radar, menționată în procesul verbal de contravenție? Johncolonelu Johncolonelu Pot contesta valoarea vitezei depistata de aparatul radar si mentionata inPV contraventie si care a implicat retinerea permisului de conducere si suspendarea ... (vezi toată discuția)