avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Greseala in D200. Cum procedez si ce penalizari se ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Greseala in D200. Cum procedez si ce penalizari se aplica?

Buna ziua,

Am avut un PFA in 2015, pe care l-am inchis la sfarsitul anului. La depunerea D200 (la inceputul lui februarie 2016) am facut o greseala in calculul cheltuielilor deductibile pe care am descoperit-o abia astazi, deoarece abia acum am primit impunerea.

Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie, cum pot rectifica greseala si la ce penalizari ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 16:31, 7 Aprilie 2016
Depuneti o rectificativa a Declaratiei 200,cu datele corecte. Daca suma datorata,mentionata in declaratia initiala, a fost achitata pana la termenul de scadenta,veti platii doar dobanzi si penalitati de intarziere,aferente obligatiilor de plata suplimentare,rezultate din depunerea D 200 rectificativa.Nivelul dobanzilor este de 0,02%pentru fiecare zi de intarziere,iar penalitatile sunt de0,01 % pe zi.
Inca nu am ajuns la data scadenta a impunerii, deci dobanda nu ar fi de platit in cazul acesta. Momentan nu am platit nimic. Depun D200 rectificativa si apoi cand primesc impunerea recalculata platesc suma completa sau mai bine platesc suma de pe impunerea curenta de acum si ulterior platesc doar diferenta plus alte obligatii eventuale?

O alta intrebare: eu pana acum am depus declaratiile in persoana. Se pot depunde prin posta ? (m-am relocat in alt judet)
Nefiind inca scadenta platii anterioare,achitati totul cand primiti noua decizie de impunere.Prevederile referitoare la depunerea D 200 sunt : ^se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul,sau adresa unde locuieste efectiv,in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu.^.Se poate depune si in format electronic,daca aveti certificat calificat de semnatura electronica(pe care cred ca nu-l aveti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati si dobanzi pt sume nedatorate cristinaa0606 cristinaa0606 Am urmatoarea speta. In anul 2016 (iunie) dupa ce s-a depus 101 pt anul 2015 pt o firma, s-au rectificat toate declaratiile 100 la anul 2015. Pt luna iunie ... (vezi toată discuția)
Plati pentru salariati la intreprinderea individuala sammy44 sammy44 daca au fost inregistrate 2 contracte de munca la o intreprindere individuala si nu s-au platit contributiile, sunt 4 luni, se poate incepe de acum , din ... (vezi toată discuția)
Neclaritati privind impozitele datorate pfa 2015 monovertex monovertex Buna ziua, Am avut un PFA in 2015 pe care l-am radiat la finalul anului, dar am descoperit recent ca e posibil sa fi avut cateva greseli in declaratia 200 ... (vezi toată discuția)