avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suspendare judecata si repunere pe rol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suspendare judecata si repunere pe rol

Buna ziua

Am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata fond reparatii,,,,nu am platit fond reparatii deoarece presedintele asociatiei a strans fond reparatii fara a convoca Adunarea generala ,,,in instanta asociatia nu a trimis toate documentele cerute de judecatorie si o Suspentat judecata:

intrebare? judecatoria solicita din nou acte Asociatie sau ramane suspendata pana se anuleaza.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 7 Aprilie 2016
Daca instanta de judecata a dispus suspendarea cauzei,reluarea judecatii se poate face numai daca reclamanta asociatie de proprietari reinvesteste instanta de judecata prin cerere oficiala pentru reluare judecata
Daca reclamanta nu solicita reluarea judecarii cauzei cu introducerea documentelor solicitate de instanta,partea interesata poate solicita dupa decaderea termenului sa constate prin hotarare ca a intervenit prescrierea
ynocentta a scris:

...
Daca reclamanta nu solicita reluarea judecarii cauzei cu introducerea documentelor solicitate de instanta,partea interesata poate solicita dupa decaderea termenului sa constate prin hotarare ca a intervenit prescrierea

De unde ati dedus ca intervine prescrierea sau decaderea ?
freeelis a scris:

De unde ati dedus ca intervine prescrierea sau decaderea ?

Am precizat

intrebare?Instanta ai cere din nou sa depuna documente sa ramane valabila comunicarea solicitata acum 2 luni de instanta in care precizeaza sa depuna urmatoarele documente.

multumesc

Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ Ynocentta

Precizarea dvs nu are nicio sustinere legala .... prin urmare , poate fi considerata offtopic si nu este prima data cand postati astfel de informatii.

@ Dorinel_77

intrebare?Instanta ai cere din nou sa depuna documente sa ramane valabila comunicarea solicitata acum 2 luni de instanta in care precizeaza sa depuna urmatoarele documente.

Instanta nu va mai cere asa ceva, intrucat reluarea judecatii se face la solicitarea reclamantului si numai daca s-au depus acele inscrisuri.

Articolul 242 C.proc.civ. - Suspendarea judecatii cauzei
(1) Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina reclamantului, prin neindeplinirea obligatiilor stabilite in cursul judecatii, potrivit legii, judecatorul poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile art. 189 sunt aplicabile.

(2) La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin. (1) au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere repunere pe rol respinsa ca neintemeiata. Company Advising Company Advising Buna Ziua Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: societatea la care lucrez a introdus o ordonanta de plata impotriva unei societati debitoare. Instanta a ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca dointza dointza Bună seara va rog sa îmi spuneți ce se intampla? Când e afișat la un proces :\"242 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendă judecarea cauzei in baza disp ... (vezi toată discuția)
Suspendare judecata Ersin Dervis Ersin Dervis Buna Ziua ! Am o problema de lamurit si sper sa o pot face cu ajutorul dumneavoastra. In luna martie a acestui an am primit o amenda de circulatie pentru ... (vezi toată discuția)