avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor doctorat

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca sporul de doctorat pentru cei care l-au obtinut intre anii 2014-2016 se acorda si care este baza legala de acordare.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 8 Aprilie 2016
Despre ce sector de activitate este vorba, bugetar sau privat?
Buna dimineata,
Institutie bugetara, cu venituri de la buget ( pe nucleu - programe de cercetare) si extrabugetare - venituri proprii

Multumesc anticipat.
Art. I pct. 6 din Legea nr. 71/2015 prevede:
6. La articolul 5, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (11) și (12), cu următorul cuprins:
,,(11) Prin nivel de salarizare în plată pentru funcțiile similare se înțelege același cuantum al salariului de bază cu cel al salariaților având aceeași funcție, în care au fost incluse, după data de 31 decembrie 2009, sumele aferente salariului de încadrare, precum și sumele aferente sporurilor de care au beneficiat înainte de această dată, dacă salariatul angajat, numit sau promovat îndeplinește aceleași condiții de studii - medii, superioare, postuniversitare, doctorale -, de vechime și își desfășoară activitatea în aceleași condiții, specifice locului de muncă la data angajării sau promovării. ''

Prin Nota comună a M.M.F.P.S.P.V.-M.F.P. nr. 874/02.06.2015 se arată:
,,Prin Legea nr. 71/2015 s-a creat posibilitatea ca personalul încadrat în instituțiile și autoritățile publice care avea un nivel al salariului de bază și al sporurilor mai mic decât cel stabilit la nivel maxim în cadrul aceleiași instituții sau autorități publice pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație, SĂ FIE SALARIZAT LA NIVELUL MAXIM dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Această prevedere se aplică și în cazul stabilirii gradațiilor de care a beneficiat personalul care a avansat în gradație după anul 2010.
De asemenea, prin această lege, s-a creat posibilitatea ca personalul încadrat înainte de 2009, precum și personalul încadrat după anul 2009 care a obținut titlul științific de DOCTOR, să beneficieze de același nivel al salariului de bază de care a beneficiat personalul încadrat pe aceeași funcție/grad/treaptă și gradație și care a deținut titlul științific de doctor anterior anului 2010''.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de doctorat legea 71/2015 ioanborlovan ioanborlovan Pot beneficia de sporul de doctorat, conform Legii 71/2015, și angajații din cadrul primăriilor? Vă mulțumesc (vezi toată discuția)
Introducere spor doctorat manescumaria manescumaria Sunt salariat la institutie publica, si odata cu aplicarea Legii nr.330/2009 nu am mai beneficiat de sporul de doctorat. In momentul de fata il putem ... (vezi toată discuția)
Spor de doctorat dana manea dana manea Lamuruti-ma si pe mine daca, potrivit Legii nr.71/2015 pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul ... (vezi toată discuția)