avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare teava gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare teava gaz

Buna ziua, blocul in care locuiesc 68 de apartamente au centrala iar 19 nu au.Cei de la distrigaz au anuntat ca vin sa faca revizia pentru cele 19 apartamente dar verifica si la apartamentele care au centrala .Va rog sa-mi spuneti cine plateste verificarea la apartamentele care au centrala? Cei 19 propietari au zis ca nu platesc verificarea si pentru apartamentele care au centrala( 20 de apatamente sunt debransate total-teava nu mai are gaz pe ea)

Cu stima,

Dana
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:57, 8 Aprilie 2016
Verificare instalatiei de gaze intr-un bloc cu apartamente care au central proprie si apartamente fara centrala proprie presupune cateva etape:
-verificare partii comune (teava de la intrare in bloc pana la intrarea in apartamente si aparatura montata pe teava),
-verificarea tevilor si a contoarului de gaz de la intrarea in apartament pana la consumatori (aragaz la cei fara centrala),
-verificarea tevilor si a contorului de gaz de la intrarea in apartament pana la consumatori (aragaz plus centrala cu aparatura de reglare consum, aferenta la cei cu central proprie).
In fiecare contract incheiat intre consumatori si furnizorul de gaze este mentionata o suma lunara pentru revizia instalatiei de gaze, care se incaseaza lunar. Daca aceasta suma nu este mentionata in contract/ factura, atunci revizia se plateste. Normal este ca fiecare beneficiar (cu centrala/ fara centrala) sa plateasca pentru revizia care i se face la instalatia de gaze plus consumatorii aferenti.
toderita a scris:


.Va rog sa-mi spuneti cine plateste verificarea la apartamentele care au centrala?
Cei 19 propietari au zis ca nu platesc verificarea si pentru apartamentele care au centrala(


Costurile aferente verificarii instalatiei de gaze se va face distinct aferent consumator=
individual sau asociatia de proprietari,si cota parte din partea comuna de instalatie acelor proprietari care beneficiaza de gaze

Dupa cum se stie, tevile de gaze trec si prin apart. care au centrale cu toate ca ei au si alte tevi proprii. Intrebarea erea cine plateste partea comuna care trece prin apart. cu centrale.
@toderita

Verificarea de 2 ani sau revizia de 10 ani se face cu o firma agreata de ANRE.
Intre asociatie si firma se incheie un contract in care se scrie si modalitatea de calcul a lucrarii.
Fiecare apartament va plati, conform contractului si facturii emise atat cat ii revine.
Daca celor complet deconectate nu li se va calcula niciun cost, atunci ele nu vor achita nimic.

In contract poate sa scrie ca se face verificarea pentru 100 apartamente, dintre care 60 au CT, 30 au alimentare prin teava comuna din interiorul bucatariei, iar 10 sunt complet deconectate (au, sa zicem, aragaz electric). Daca tuturor li s-a facut verificarea specifica, atunci toate cele 100 vor plati.
Daca verificarea specifica li s-a facut doar celor 90, iar cele 10 au fost ignorate, vor plati cele 90.
Daca din cele 90 la 5 apartamente nu s-a facut verificarea pentru ca nu au fost gasiti acasa, atunci se va emite factura numai pentru 85 apartamente si vor plati numai acestea.

Deci este in functie de ce scrie pe factura. Este o repartizare pe beneficiar, cum i se spune in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica ... burebista12 burebista12 locuiesc intr-un apartament care are montat o centrala termica pe gaz. sunt decuplat de la reteaua comuna de gaz. prin bucatarie trece coloana de gaz care are ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)