Buna ziua,
O salariata a companiei a intrat in concediu de crestere copil si nu a returnat masina pusa la dispozitie de companie (masina nu este proprietatea companiei ci este inchiriata de la un furnizor) - retinerea masinii este mentionata in Regulamentul de Ordine Interioara insa fizic nu a avut loc.
Cheltuiala cu chiria masinii a fost inregistrata si nu s-a dedus TVA de catre companie. In mod normal aceasta cheltuiala nu ar trebui sa fie inregistrata de companie chiar daca se va considera nedeductibila la calcul impozit pe profit.
Ce solutie am am avea pentru a transfera si recupera contavaloarea chiriei masinii de la salariata? ce forma contractuala ar fi necesara astfel incat sa eliminam impactul din punct de vedere fiscal?
...
Ce solutie am am avea pentru a transfera si recupera contavaloarea chiriei masinii de la salariata? ce forma contractuala ar fi necesara astfel incat sa eliminam impactul din punct de vedere fiscal?
Multumesc,
Zi buna,
Diana
I-ati solicitat salariatei sa predea masina pe durata CCC?
Daca s-a facut acest lucru, iar salariata nu s-a conformat , atunci va puteti prevala de dispozitiile art.254 C.mun.
Pe durata suspendarii c.i.m., salariata nu are cum sa presteze activitatea in beneficiul angajatorului si , ca atare, chiar daca s-a omis predarea masini , consider ca tot va puteti prevala de art.254 C.mun.