avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere executare silita

Buna seara! o intrebare din partea unui total nepriceput intr-ale dreptului sau a procedurilor juridice: Parintii mei au avut un proces cu asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc - au castigat in prima instanta, cat si la recurs. In urma acestui proces, parintii mei trebuie sa primeasca din partea asociatiei o suma de bani.

timpul a trecut, acum eu incerc sa imi dau seama daca mai suntem sau nu in acei 3 ani in care se poate executa silit, intrebarea este din ce moment sunt calculati acei 3 ani, din momentul pronuntarii primei sentinte sau din momentul pronuntarii recursului? sau exista o data de comunicare a primei sentinte (de fond) din momentul in care incep sa curga cei 3 ani?


Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:47, 15 Aprilie 2016
Termenul de prescriptie curge din momentul ramaneri definitive a hotararii judecatoresti data pe fond.
Multumesc pentru raspuns. Prin ramanere definitiva trebuie sa inteleg momentul primei sentinte-hotararea de fond sau momentul recursului in care s-a confirmat prima sentinta?
Momentul in care hotararea de la fond a ramas definitiva, nu cand s-a pronuntat recursul.
adrian2304 a scris:
Prin ramanere definitiva trebuie sa inteleg momentul primei sentinte-hotararea de fond sau momentul recursului in care s-a confirmat prima sentinta?

Teoretic, hotărârea primei instanţe a devenit definitivă la data la care s-a pronunţat instanţa de recurs.
Dna Pintea, va multumesc pentru raspuns. Deci sunt 3 ani de la recurs sau de la fond?

Avocatul care ne-a reprezentat ne-a spus ca sunt 3 ani de la recurs, insa executorul la care am vrut sa apelam ne-a spus ca sunt 3 ani de la fond..nu as fi vrut sa apelez neaparat la alt executor cat sa ma asigur care dintre ei are dreptate.

V-as multumi daca o persoana avizata mi-ar putea confirma. De asemenea, contra cost - as vrea sa apelez la cineva care sa imi confirme clar (sa se uite pe documente), puteti sa imi dati un mesaj privat.

Numai bine!

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare adriana.georgiu adriana.georgiu de ce ar fi tardiva contestatia la executare desi s-a facut inlauntrul termenului de 15 zile cerut de art 401 cod pr.civ daca titlul executor este o sentinta ... (vezi toată discuția)