avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... participare la profit retineri, rog urgent
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

participare la profit retineri, rog urgent

ce taxe se retin in cazul sumelor de bani reprezentand participarea salariatilor la profitul societatii. Va rog urgent
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 08:12, 29 Septembrie 2009
Sincer va spun ca nu inteleg intrebarea. Cum adica participarea salariatilor la profitul societatii???!!!:)
pai prin ccm la nivel de unitate, unele societati au stipulat ca o cota procentuala din profitul societatii se distribuie salariatilor, dupa aprobarea acesteia in AGA.
pe statul de plata, la plata acestor drepturi, am vazut ca erau trecute deduceri pentru CASS. ce inseamna asta? Art 26 din Legea 19/2000 spune clar ca nu se datoreaza asupra sumelor reprezentand participarea salariatilor la profit. Sa inteleg ca mi s au oprit bani, chiar daca nu trebuia?
Si inca ceva. care e diferenta dintre CAS si CASS?
Va rog, daca stie cineva sa imi spuna, pentru ca daca ma duc la con nu imi explica nimeni, mai ales ca am impresia ca au gresit si vor sa o acopere
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
robertsega32, utilizator
si pe mie ma intereseaza acest subiect, ce contributii se platesc la primele reprezentand participarea salarialtilor la profitul societatii?
numai CASS si impozit. atentie insa - participare la profit exista numai la anumite societati (in general cele de stat) si participarea asta e reglemntata de Ordonanta 64/2001. La o societate privata, asta s-ar numi bonus si ar avea regim de venit salarial

Alte discuții în legătură

Cass dividende 2017 pclaudia pclaudia Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)