avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass dividende 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass dividende 2017

Persoana care e atat salariat cat si asociat unic la aceeasi societate si are de luat dividende in anul 2017 plateste 5 % impozit si 5.5 % cass pentru dividende din anul 2017 ? Sau:
- plateste numai 5 % impozit fara a mai plati si cass deoarece este salariat conf.art 155 lit a) si realizeaza venituri .
-plateste pentru dividende atat 5 % impozit + 5.5 % sanatate chiar daca este salariatul acelei societati ?
Cel mai recent răspuns: pclaudia , utilizator 18:12, 17 Octombrie 2016
Plateste si cass la venitul din dividende la anul chiar daca mai are in alta parte un venit (salariu).
Este salariat la aceeasi societate .Mi-ar fi de ajutor art.din Lege.(art.176 alin ?)deoarece la exceptii este art 176 alin 7 dar este numai pentru anul 2016 .
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2016
pclaudia, utilizator
Da, acela. In 2016 nu dar din 2017 se aplica.
ART. 176 - Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din investiții

....
(2) Pentru persoanele fizice care realizează venituri din dividende, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate reprezintă totalul veniturilor brute din dividende, în bani sau în natură, distribuite de persoanele juridice, realizate în cursul anului fiscal precedent, raportat la cele 12 luni ale anului.

.........
(5) Pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2017, bazele lunare de calcul prevăzute la alin. (1) - (4) nu pot fi mai mari decât valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut prevăzut la art. 139 alin. (3), în vigoare în anul pentru care se stabilește contribuția.

...........................
(7) În anul 2016, persoanele care realizează venituri din investiții nu datorează contribuție de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă realizează venituri de natura celor menționate la art. 155 alin. (1) lit. a) - d), g), i) - l), cu excepția veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală.
Multumesc asa gandeam si eu dar am vrut inca o parere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate la veniturile din investitii byte00 byte00 Buna ziua, Interesante sunt precizarile din noul cod fiscal si la fel de ambigue ca si in vechiul cod fiscal. In privinta contributiei de asigurari sociale ... (vezi toată discuția)
Contributia la asigurarile de sanatate pentru venituri din dividende in 2016 alex.popescu alex.popescu Buna ziua, Avand in vedere confuzia din ultimele zile privind deciziile de impunere emise de ANAF, am urmatoarea intrebare: O persoana fizica realizeaza ... (vezi toată discuția)
Cass pe dividende rbtm rbtm In decembrie 2017 am incasat dividende. Tot timpul, am fost angajata, cu carte de munca. Prin urmare, nu am platit CASS pentru dividende. Acum am primit o ... (vezi toată discuția)