avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua Va rog sa ma indrumatii bunica mea a decedat in 1992 in 1994 unchiul meu a obtinut pe numele bunici mel un titlu de propietate de 3 hec.in 1996 unchiul sa declarat find sigur la mostenire in 1997 unchiul a vindut paminturile metionez ca mama mea a decedat in 1987 detin in copii titlu de propietate al bunici certificatul de deces si certificatul de mostenitor al unchiului de curind am descoperit intro alta schita cadastrala ca bunica mea mai figureaza cu inca 3000 de metrii in intvilan dar mi se pare ciuda ca aceste 3000 mii nu apare pe titlu de propietate si nici in certificatul de mostenitor al unchului Va rog sa ma indrumatii care sant pasii de urmat Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 20:11, 12 Iunie 2016
In primul rand dvs. trebuia sa veniti la mostenirea bunicii (decedata in 92) prin reprezentarea mamei dvs (decedata in 87). Faptul ca unchiul s-a declarat singurul mostenitor este o frauda (civila si penala in acelasi timp, pentru cea penala este posibil ca raspunderea penala sa se fi prescris - ramane de vazut). Fie ii puneti in vedere riscurile la care s-a expus, mergeti la notar si rezolvati amiabil problema, fie il dati in judecata si veti castiga. Faptul ca unchiul a vandul pamanturile nu va afecteaza foarte mult caci va trebui sa va despagubeasca prin echivalent.
Cat priveste restul de 3000 mp, trebuie vazut care este statutul lor si daca mai sunteti in termen pentru introducerea cererii administrative in revendicare sau care-i situatia.
Va multumesc La ce istitutie pot apela pt.verificarea acestor terenurii de 3000.care au fost descoperite de curind in Schita cadastrala ?Va multumesc
Fie la primaria pe raza careia este terenul, fie la comisia care s-a ocupat de chestiune.
Incepeti cu biroul agricol de la primarie.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
trandafir2, moderator
Buna ziua am urmat sfatul am depus cerere atasata cu schita cadastrala care apare numele Bunici mele cu teren de 3000mp la registrul agricol azi 17.05.2016 am primit comunicare precum ca bunica mea nu figureaza In registrul agricol ,Va rog sa ma Indrumati unde as putea sa mai apelez pt.indentificarea acestor terenurii ? Va astept sfatul Va multumesc
Recitind primul dvs. mesaj se pun intrebarea: Interesul dvs. este manifestat doar pentru cei 3000 mp, sau si pentru terenul care vi s-ar fi cuvenit de pe urma mamei dvs. si care a fost "luat in mod fraudulos" de catre unchi?
Apoi, noi nu stim in ce consta asa zisa "schita" descoperita, ce reprezinta si ce valoare juridica are.
Este posibil (foarte posibil) ca bunica sa fi avut terenul pe raza unei alte comune, sau locul unde a avut terenul sa fie in ziua de azi pe raza altei comune sau unitati administrativ teritoriale.
In acelasi timp, asa cum am scris anterior, trebuie vazut daca mai sunteti in termen cu privire la o eventuala formulare de cerere de restituire (foarte posibil sa nu mai fiti in termen, caci legea a prevazut termene imperative stricte).
Una peste alta, cred ca este de bun simt juridic, sa va adresati unui jurist cu actele in mana, pentru a aprecia asupra situatiei dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire de la parinti paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor pt. casa de la parinti cu acest C.M se poate depune la carte funciara ptr.o informatie ptr.a ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)