avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatia de a oferi politiei inregistrarile facute de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatia de a oferi politiei inregistrarile facute de camerele video de la mine din curte

buna ziua,
recent a avut loc o altercatie intre 2 indivizi, pe strada, in fata casei mele. se pare ca unul dintre ei a depus plangere, iar a doua zi politia a venit sa ma intrebe daca le pot oferi inregistrarile video. cateva zile am evitat raspunsul, acum m-au sunat din nou sa ma intrebe. mentionez ca nu au venit cu mandat sau alta cerere oficiala, pana acum am discutat cu ei doar la telefon. nu stiu cum sa procedez, ma tem ca daca ofer inregistrarile o sa am probleme cu indivizii respectivi, destul de periculosi si certati cu legea.

multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: baloghjoe , utilizator 17:21, 14 Noiembrie 2018
Inregistrarea respectiva poate servi ca mijloc de probă în cauză, iar organul de urmărire penală poate dispune sa o prezentati/predati, sub luare de dovadă.
Daca nu predati de buna voie, pot dispune prin ordonanta ridicarea silita, dvs aveti dreptul sa contestati aceasta masura.
Conform prevederilor art. 67 alin.(4) din HG 301/2012 actualizata "beneficiarul subsistemului de televiziune cu circuit inchis are obligatia punerii la dispozitia organelor judiciare, la solicitarea scrisa a acestora, a inregistrarilor video si/sau audio in care este surprinsa savarsirea unor fapte de natura penala." Sanctiunea aplicata este prev. de art.4 lit.c) din acelasi act normativ, respectiv amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Buna ziua imi puteti secifica si termenul limita pana cand trebuies eliberate irengistrariile catre organ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

filmarile sistemului de supraveghere mcolaborare mcolaborare Obligatia de a pune la dispozitie filmarile sistemului de supraveghere catre Politie. Conform prevederilor art. 67 alin.(4) din HG 301/2012 actualizata ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea audio - proba la up adrianady adrianady Am avut o cearta cu o anumita persoana care mi-a adus numeroase jigniri si vorbe urate, am avut un MP3 in buzunar care a inregistrat ,audio,altercatia in care ... (vezi toată discuția)