avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pastrare documente in arhiva si posibilitatea de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pastrare documente in arhiva si posibilitatea de distrugere

Care sunt documentele care trebuie pastrate de firma si care sunt termenele. Ce se intampla cu documentele vechi care nu sunt obligatorii de pastrat ? Ce se poate distruge si ce nu? Trebuie depuse undeva, ex Arhivele Statului? Firma este infiintata de mai bine de 20 de ani.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 12:17, 11 Aprilie 2016
Puteți încheia un contract de prestări servicii prelucrare arhivistică documente cu o firmă autorizată.
În principiu, firma dvs.întocmește un Nomenclator Arhivistic pe care-l confirmă structura competentă teritorial a Arhivelor Naționale. În baza lui se: ordonează, inventariază, selecționează documentele de arhivă.
Predarea-preluarea documentelor la o firmă autorizată pentru păstrarea și conservarea documentelor de arhivă (depozit autorizat) o puteți face contracost când considerați că este cazul.
Din Legea 16/1996 luati modelul formularelor. Cele mai vechi se predau la firmele autorizate de preluare hartie si carton.E pacay sa le distrugeti dvs. prin ardere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp ramane dosarul in arhiva instantei GAZACHE48 GAZACHE48 Buna ziua.As dori sa cunosc cat timp se pastreaza dosarul la arhiva,din momentul in care ramane decizia definitiva.Am auzit ca aceste dosare se distrug ... (vezi toată discuția)
Arhiva societate COSMINA CALIN COSMINA CALIN Buna ziua, Am si eu o problema legata de pastrarea unei arhive a unei societati comerciale. Precizez ca societatea este un SA cu capital de stat si are o ... (vezi toată discuția)
Casare documente expirate fundatie Fundatia A Fundatia A Buna ziua Sint presedintele Consiliului Director al unei mici fundatii, infiintata in 1998, care acorda burse studentilor in dificultate.Va adresez ... (vezi toată discuția)