avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... documente necesare casatoriei cu un cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

documente necesare casatoriei cu un cetatean strain

Buna ziua tuturor,

M-ar interesa sa stiu ce documente trebuie depuse la oficiul starii civile pentru a incheia o casatorie cu un cetatean strain ce nu face parte din UE (daca exista ceva diferente in acest sens) si care este termenul in care aceasta casatorie poate fi oficiata.

Va multumesc..o seara placuta tuturor..

Cel mai recent răspuns: Motata221 , utilizator 23:25, 3 Ianuarie 2017
Va multumesc pentru precizari d-na avocat.
O seara linistita..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca sunt aceleasi conditii si pentru casatoria cu un cetatean de nationalitate Columbiana, dar cu rezidenta permanenta in Canada. Casatoria se va oficia in Romania.
In legatura cu:
- certificatele medicale prenuptiale se pot face la orice clinica privata in Romania? Am citit pe alte forumuri ca ar trebui o clinica acceptata de Ambasada Canadei si ca ar fi alte tarife pentru ei, dar nu s-au oferit mai multe informatii.
- ce anume reprezinta: "dovada de la autoritatiile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv"? Stiu ca exista o conventie intre Romania si Canada, dar nu stiu daca stiuatia este aceeasi si pentru Columbia si regulile carui stat trebuie sa le indeplinim.
- Certificatul de nastere trebuie tradus in engleza si in Romana?
- Ce documente trebuiesc apostilate conform conventiei de la Haga? Si in aceasta situatie, unde se poate face? In Columbia sau Canada?
- Nu a mai fost casatorit, in acest sens se da o declaratie care se traduce si se legalizeaza aici la un notariat public in Romania sau trebuie sa aduca un document de la autoritatile locale unde rezida? Eu trebuie sa obtin o dovada si pentru mine in acest sens?

Va multumesc anticipat pentru ajutor si ma iertati daca exista raspunsuri pe acest forum si nu le-am gasit. Noroc ca avem avocati ca sunt imposibil de inteles legile noastre. In afara este suficient un id, o declaratie si certificatul de nastere. :(

Buna ziua!
Comentez la acest subiect pentru ca si eu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez dar cu domiciliul in Oman(are cetatenie pakistaneza dar nu a locuit niciodata in pakistan, deci loc de nastere si tot e in Oman)
Puteti sa-mi spune-ti va rog daca documentele necesare sunt aceleasi pe care le-ati expus si Mihaelei sau a mai aparut ceva intre timp?
Iar certificatul lui de nastere e scris atat in engleza cat si in araba. Mai este necesara traducerea?
Documentele acestea care se supralegalizeaza si stampila cu apostila conventiei de la Haga unde se pot face? din cate am inteles eu acestea s-ar face doar in Bucuresti. unde anume mai exact?
Si inca o intrebare cu privire la casatorie, cu cat timp inainte trebuie sa umblam dupa documentele acestea pentru ca eu am auzit cazuri in care au umblat si 6 luni dupa ele sau am mai auzit si cazuri in care dupa casatorie pentru a putea locui in romania fiind sotul meu trebuie sa treaca o anumita perioada de timp in care sa se recunoasca nu stiu ce documente. nu inteleg de ce e atat de complicat si ce trebuie sa fac mai exact.
Astept raspunsul dumneavoastra si multumesc anticipat.

Alina
Buna ziua. Am cateva nelamuriri in privinta documentelor necesare casatoriei cu un cetatean strain. Viitorul meu sot este din Pakistan, dar nu locuieste acolo, ci in Italia. Casatoria trebuie oficializata doar in Romania sau Pakistan? nu e posibil sa ne casatorim in Italia? Mentionez faptul ca nu are viza pentru Romania. Va multumesc anticipat.

avocatnet.ro
PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE
în comunitatea avocatnet.ro (130 au întrebat astăzi)
FORUM DISCUŢII JURIDICE DREPTUL FAMILIEI SAU PROBLEME JURIDICE DE FAMILIE
CASATORIE CETATEAN EU CU CETATEAN NON-EU SI CARTEA DE REZIDENTA


Joana77
Utilizator
Joi, 19 August 2010, 14:01 Popularitate 1
Buna Ziua,

Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la Ambasada Romana din Delhi.Dupa casatorie sotul meu va putea veni cu mine in Romania sau va trebui sa-i fac eu invitatie?..Cum se obtine acesta cartea de rezidenta,dupa cat timp si pe ce perioada va fi valabila?..Noi vrem sa plecam inGermania si nu stim cat timp trebuie sa stam in Romania pt ca el sa fie legal cu actele sau pana are cartea de rezidenta.Pe baza acelei carti de rezidenta,va putea calatori liber in spatiul Schengen?Sincer,nu stiu ce trebuie sa facem.Cu cat caut mai mult pe internet,cu atat devin mai confuza.Daca nu va suparati,ma poate ajuta si pe mine cineva.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Răspunde
11 mesaje in discuție
11046 vizualizări
6 participanți
Cel mai recent mesaj:
MOTATA221 , UTILIZATOR
Marti, 3 Ianuarie 2017, 23:17 Vezi mesaj
Discutia continua mai jos


ContSters42440
utilizator
Marti, 24 August 2010, 09:15 Popularitate 1
Buna dimineata,
Diferenta intre cartea de rezidenta si permisul de sedere este odata durata de valabilitate,
1.Cartea de rezidenta are valabilitate de 5 ani iar permisul de sedere de 1 an.
2.Cartea de rezidenta se acorda pentru membrii de familie ai cetateanului roman
3.Pana la obtinerea cartii de rezidenta permanenta(cu valabilitate de 10 ani)sotul dumneavoastra va calatori numai in urma obtinerii vizei din partea consulatelor tarilor in care doriti sa calatoriti...in cazul dumneavoastra Germania.Dupa obtinerea cartii de rezidenta veti depune la Consulatul Germaniei documentatia necesara obtinerii vizei...fiind membru de familie al unui cetatean UE va obtine viza cu siguranta.
4.Documentele de studii,stare civila ale sotului dumneavoastra trebuiesc legalizate/ apostilate in India si traduse si legalizate ulterior in Romania.
5.La incheierea casatoriei nu este obligatoriu sa va schimbati numele..legea romana va permite pastrarea numelui dinaintea casatoriei..mai exact fiecare partener ramane cu numele dinaintea casatoriei.

Daca mai aveti nevoie de alte detalii,va raspund cu placere
Gabriela Plesa

Răspunde

Joana77
utilizator
Marti, 24 August 2010, 11:54 Popularitate 1
Va multumesc mult d-na Juridic...pentru moment nu am alte intrebari.
Ince o data va foarte multumesc si Domnul sa va binecuvanteze!

Va doresc o zi frumoasa!

Cu respect,

Ioana Ionita

Răspunde

mihaelasdf
utilizator
Marti, 19 Iulie 2011, 03:04 Popularitate 1
Joana77 a scris:

Buna Ziua,

Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la Ambasada Romana din Delhi.Dupa casatorie sotul meu va putea veni cu mine in Romania sau va trebui sa-i fac eu invitatie?..Cum se obtine acesta cartea de rezidenta,dupa cat timp si pe ce perioada va fi valabila?..Noi vrem sa plecam inGermania si nu stim cat timp trebuie sa stam in Romania pt ca el sa fie legal cu actele sau pana are cartea de rezidenta.Pe baza acelei carti de rezidenta,va putea calatori liber in spatiul Schengen?Sincer,nu stiu ce trebuie sa facem.Cu cat caut mai mult pe internet,cu atat devin mai confuza.Daca nu va suparati,ma poate ajuta si pe mine cineva.
Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!



Buna,
Te rog :worthy: da-mi si mie detalii si eu vreau sa ma casatoresc in India cu cetatean indian si nu stiu de unde sa incep.
Ce acte-mi trebuiesc acolo?
Ce acte trebuiesc traduse in Hindi si legalizate ?
Ce fel de viza trebuie sa am , de turist sau spun ca vreau sa ma casatoresc ca sa-mi dea viza pe 3 luni?
Tu te-ai casatorit la ambasada sau din orasul din care este el?
Te rog da-mi mai multe detalii. :worthy: :worthy: :worthy:
Multumesc anticipat
:help: :worthy:

Răspunde

Motata221
utilizator
Marti, 3 Ianuarie 2017, 23:13 Popularitate 1
Buna ziua,
Ma numesc Alina si m-am casatorit cu un baiat din Bangladesh in Londra. Suntem de 3 ani impreuna si de un an casatoriti. Am depus actele pentru cetatenia lui permanenta, bazata pe casatoria cu mine in Londra dar am fost respinsi ei declarandune ca stam impreuna din interes. El vrea sa fuga in Italia cu mine,la familia mea si sa depunem acolo actele. Am intrebat un wvocat din Italia si mia spus ca el poate obtine doar dreptul de sedere si dupa 5 ani deabia devine cetatean, cu trecerea timpului. noi vrem sa devina cetatean European pe baza casatoriei cu mine. Intrebarea mea este avem vreo sansa sa devina cetatean European cat mai repede? Cat de mult dureaza? Pentru ca nu vrem sa ramanem in italia ci intro tara unde se vorbeste engleza. Astept raspunsul tau si multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre roman si indian b_gabriela b_gabriela Buna, Prietenul meu e indian si vine in Romania cu viza de turist. Exista o modalitate inafara de casatorie sa si prelungeasca vizita? Ce demersuri ar ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)