avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca perioada determinata.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca perioada determinata.

Buna ziua, va rog sa imi spune-ti daca dupa expirarea unui contract de munca pe perioada determinate de trei luni am dreptul la somaj ? Ce acte sa solicit de la locul de munca. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriella& , utilizator 12:18, 14 Aprilie 2016
Multumesc frumos. Ce acte trebuie sa solicit de la locul de munca ?
1. De la ultimul loc de munca vi se elibereaza:
- decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM);
- adeverinta de vechime in munca;
- adeverinta (Anexa 26) pentru somaj.

2. Adeverinta de vechime si Adeverinta pentru somaj (Anexa 26) trebuie sa le solicitati de la toti angajatorii la care ati lucrat in cele 12 luni luate in calcul pentru somaj.
Multumesc frumos. Exista un termen limita pentru depunerea actelor la AMOF ?
1. Ca sa primiti indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM trebuie sa depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la acea data.

2. Daca le depuneti mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) atunci veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii actelor.
Multumesc frumos. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Conditii de somaj adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am semnat un contract de munca pe o perioada determinata in data de 18 decembrie 2014 cu o societate ,urmand sa incep raporturile de munca cu data ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, mama in prezent somera Anonimus26 Anonimus26 Buna ziua! De la mijlocul lunii aprilie a.c nu mai lucrez. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc anul viitor in aprilie. Doresc sa stiu daca pot primi ... (vezi toată discuția)