avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... construirea unei case in Ilfov
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

construirea unei case in Ilfov

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati in legatura cu luarea unei decizii.
Am cumparat de curand o casa veche din paianta cu cateva anexe cu teren total de 191 mp in Ilfov,intr-o comuna pe langala in Bucuresti.Terenul are dubla deschidere,are o latura pe bd.principal de 9 ml si cealalta latura de 20,3 ml.Cand am cumparat,m-am interesat la primarie daca pot construi si in ce indicatori urbanistici.
Conf.PUG,terenul se afla in UTR 1 si are urmat.indicatori urbanistici:
POT max=35%
CUT max=o,9
RMH=P+2E
Hmax=10
Din calculatia mea, inteleg ca dupa desfiintarea tuturor cladirilor actuale de pe teren ,voi putea construi legal pe o amprenta maxima de 66,85 mp.
Tinand cont ca actualele constructii(casa+anexe)in cadastru insumeaza 86 mp,nu pot si eu sa construiesc pe 86 mp amprenta?
Eu as avea nevoie de o amprenta a casei de 86-90 mp,P+2E.
Am discutat cu seful de la urbanism si am intrebat care sunt riscurile daca voi construi pe supr.mai mare fata de ce prevede certif.de urbanism pentru acest teren.
Mi-a raspuns ca la momentul receptiei constructiei nu voi primi receptia cladirii, voi primi amenda si desfiintarea constructiei.
Am intrebat care sunt limitele sa pot primi numai amenda,adica daca voi depasi amprenta cu 5mp cat este amenda si cand este riscul de desfiintare,pentru ce suprafata ?
A raspuns ca si daca depasesc cu 1 mp si daca depasesc cu 20mp riscurile sunt aceleasi.
Subliniez ca am discutat si cu vecinul din spatele meu si cu cel de alaturi si fiecare dintre ei imi vor da acord notarial pentru a putea construi pe calcan.Nu stiu cum sa procedez sa obtin o amprenta mai mare pentru ca doresc casa sa fie tip duplex ,cu intrari separate,vom fi doua familii.
Mai precizez ca terenul este amplasat pe o zona foarte lejera,cu cate 3 benzi pe sens si pe latura cealalta deasemenea,nu sunt probleme de parcare sau de blocaje de vreun fel.
Va rog mult sa ma sfatuiti ,nu stiu ce sa fac.Trebuie sa depun documentatia pentru obtinerea autoriz.de desfiintare si de construire si nu stiu cum este mai bine sa procedez.
Multumesc mult si astept raspunsurile dvoastra.
tel.0730 619 721
Cel mai recent răspuns: Euroinvest , utilizator 21:16, 16 Aprilie 2016
Discutati cu un proiectant si vedeti in ce masura si ce implica intocmirea unui plan urbanistic pentru modificarea indicilor din zona.
Multumesc mult,
Am discutat si cu un proiectant (chiar inainte sa am raspunsul dvoastra.)si intr-adevar mi-a spus ca schimbarea PUD-ului terenului meu ,ar fi o solutie ,doar ca aceasta solutie dureaza cateva luni(5-6 luni de zile).
Deja ,imi fac sperante ca pot rezolva.
Mii de multumiri inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)
Autorizatie si distante intre cladiri... marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am cumparat un teren, pentru a construi pe el un bloc. Am obtinut certificat de urbanism pt. p+2e+m, si eu voiam sa fac 3e, asa ca am scos un ... (vezi toată discuția)
Aviz nefavorabil constructie din partea statului major al apararii puzuzu puzuzu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Incerc sa construiesc in Vama Veche o pensiune in scop turistic. Am obtinut certificatul de urbanism din ... (vezi toată discuția)