avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Debit Electrica! 4000 RON debit, pe care nu l-am ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Debit Electrica! 4000 RON debit, pe care nu l-am consumt eu, cum pot demosntra!

Buna seara,
Am o problema mai speciala legata de un contract cu electrica, pentru o locuinta de servici din cadrul MAI!
In anul 2006 am parasit locuinta de serviciu si deorece toate utilitatile erau pe mine, am incercat sa le radiez, contractul de la electrica desi am cerut radiere/debransare, dar nu am cum dovedi asta deoarece a fost o dicutie libera cu angajatul electica, am primit o conventie prin care rezulta in anul 2006 debit 0 si faptul ca nu mai locuiesc acolo. Nestiind la acea data despre ce este vorba, am intrebat angajatul electrica daca mai trebuie facut ceva, acesta mia transmis ca totul este in regula si ca noul coleg va fi inregistrat, eu nu mai am treaba.
O sa scriu in date aproximative.
Locul in apartamentul de servici a fost preluat de un coleg care asa cum era normal trebuia sa isi inregistreze un nou contract, dar asta nu s-a intamplat, din motive necunoscute! In perioada 2006 si pana luna trecuta nu am mai stiut nimic despre acest apartament, ca in iulie sa imi soseasca de la posta cu aviz pentru o scrisoare recomandata, pe noua adresa la care locuiam undeva la nici 200 de prima si care mi-a sosit asa cum sustine postasita la indrumari, deorece la adresa pe care era avizul locuia altcineva(coleglul, fiind adresa apartamentului de servici) nestiind despre ce ii vorba am mers am ridicat scrisoarea si era o surpriza de aproape 4000 RON de la electrica ca si Debit, pe adresa apartamentului de servici in care locuisem pana in urma cu 3 ani!
A doua zi am fost prezent la sediul electrica unde mi-au pus in vedere o conciliere si mi-au transmis ca voi fi actionat in instanta daca nu platesc. Le-am explicat problema, a fost chemat angajatul in cauza caruia ii cerusem rezilierea si asa cum era normal fiecare si-a sustinul cauza, dupa care am aflat ca la adresa respectiva curentul figureaza debransat pentru neplata din luna a 4 a anului curent si am aflat ca ultima factura pe numele meu fusese platita in luna a 8 a anului 08, la aceste informatii m-am interesat si am aflat ca facturile fusesre emise pe numele meu si duse la adresa respectiva de unde colegul le ridica si platea in continuare, pana cand a venit o factura mai consistenta care nu a mai fost platita. Am cerut debransarea imediata si contorul luat jos, s-a emis un ordin de servici cu executare imediata, dar curentul merge si la ora cand va scriu, la adresa respectiva si tot pe numele meu. Am incercat sa discut cu colegul, care pana acum si-a mai platt din datoriile pe care el le avea dar pe numele meu si au mai ramas doua facturi una de app 3300 RON si o taxa de devbransare de 52 RON, dar curentul merge si acum!am cerut copi dupa toate documentele emise pe numele meu din care rezulta ca s-a platit o taxa de rebransare dar factura si penalizarile continuau sa existe. Intreb cum se poate face o rebransare daca nu s-au platit datoriile? si ce e mai grav s-a facut tot in numele meu.
Factura in cauza figureaza cu un debit de peste 6000 kw ceea ce mi se pare enorm pentru o perioada de facturare de nici 2 luni!
Deocamdata situatia se afla in aceasta etapa, dar am si eu mai multe nelamuriri legae de electica si nu numai!
1.) Conform Facturi in termen de 45 de zile de la data neachitari se intrrupe furnizarea? Din august 08 pana in august 09 e un an de zile in care desi nu s-a platit curentul a mers la adresa respectiva fara intreruperi, cum e posibil asa ceva? La o prima vedere rezulta ca ori electrica are un progam cu multe minusuri si lacune, ori angajatii sunt incompetenti cu meseria practicata, cine plateste curentul pe perioada respectiva, deorece nu exista factura...
2.) Cum se executa un ordin de servici la electrica, cerut chiar de omul caruia i se va face debransarea?
3.) Cum pot stopa pana la urma furnizarea energiei electrice la adresa respectiva pana la clarificarea situatiei? Cui trebuie sa ma adresez, ce trebuie sa fac, ca la nivel local, dupa cum bine va dati seama "bate vantul"?
4.) Va urma procesul pe baza acelei conventii pot dovedi cu martori ca nu am mai stat acolo? E buna la ceva conventia cu debit 0 care mi-a fost emisa la momentul cand am plecat din apartament? Aceasta conventie impreuna cu eventuali martori poate fi considerata proba in proces, care sa demonstreze ca nu am mai locuit acolo!?
5.) Nu m-am oprit asupra datelor din facturile si instiintarile emise dar, va pot spune ca se bat cap in cap adica prima data primesc debitul, pe urma instiintare, sunt anuntat ca sunt debransat, dar curentul tot merge....cred ca la aceste cauze doar electrica are raspunsul!
6.) Care este cea mai simpla si eficienta metoda de a face o sesizare importiva unitati electrica de care apartin pentru ca nu mi-au taiat curentul in concordanta cu ce scrie pe factura? Alti nu platesc 2 zile si deja oamenii electrica bat in usa, eu nu am platit din necunostiinta de cauza 1 an si merge curentul si acum dupa ce am facut sesizari sa fie taiat!
Mentionez ca pana la avizul pe care postasita l-a adus intrumata la noua adresa nu am stiut nimic de existenta acestei probleme! Si mai mentionez faptul ca sunt un bun platnic si nu am avut niciodata probleme cu aceasta unitate sau cu alte unitati de furnizare de servicii.
7.) Ce intrumare imi dati in privinta rezolvarii acestei probleme, pentru ca de platit eu nu o sa paltesc si o sa folosesc toate mijloacele legale pentru a imi dovedi nevinovatia in aceasta problema! Care ar fi probele concrete pe care le-as putea obtine si ar fi folositoare/acceptate intr-un eventual proces!

Imi cer scuze daca nu am postat corect, dar in acest loc am observat discutii asemanatoare!
Cel mai recent răspuns: danyab , utilizator 12:46, 5 Octombrie 2009
Incerc sa va raspund punctual dar trebuie sa si raspundeti la niste intrebari ca sa va putem ajuta.
1-la data cand ati parasit locuita de servici in 2006 ati intocmit un proces verbal de predare -primire catre cei de la MAI ?
daca DA acel proces va scoate putin din aceasta incurcatura daca nu mergem mai departe -dar totusi un raspuns ar fi binevoit.
2.-Imi pare rau sa o spun dar ati gresit ,la parasirea locuinta trebuia sa faceti dv.cerere de reziliere a tuturor contractelor incheiate (energie,apa,gunoi,tel si tot ce o mai fi de plata...) numai asa cel ce a venit dupa dv.putea sa-si deschida noi partide pe numele lui:(
3.-concilierea care va fost pusa in fata a-ti luat cunostiinta de ea?(adica ati semnat ceva?)
4.-colegul care va succedat in locuinta a semnat ceva ce era pe numele dv.?daca da fara sa va aduca la cunostiinta a incurcat-o !!!;)
5.atata timp cat dv. nu reziliati contractul #-o,contoarul se invarte pe numele dumneavoastra.
ASTEPT cu nerabdare sa-mi raspundeti la aceste intrebari dupa care putem sa mai avansam ...
Nu sa incheiat nici un proces verbal de predare primire, totul s-a facut amiabil, dupa o scurta verificare de catre un cadru autorizat si sub privirile unui martor, dar nu s-a incheiat nici un act. Deasemena exista martori care pot confirma acest lucru, cat si sefi ierarhici.
Concilierea mi-a fost pusa la cunostiinta si dupa ce mi-am sustinut cauzele am semnat pentruu ceea ce am sustinut, in mare ce am scris mai sus!
Nu am dovezi ca a semnat deocamdata dar banuiesc acest lucru deorece a fost schimbat un contor, si facturile au fost platite in numele meu de catre el pana in august 08 din 2006.
Contractul nu este reziliat nici acum, dar am cerut debransarea si conform celor scrise pe factura trebuia sa se autosesizeze cei de la elecrica de acest lucru. La ei in acte am inteles ca figurez ca debransat, dar realitatea din teren este cu totul alta, deorece chiar si acum energia electrica functioneaza la adresa respectiva in conditii normale!
La o eventuala actiune in instanta ,debitul va fi platit de cel care a locuit si a folosit imobilul in perioada respectiva...
Din punctul meu de vedere, problema se va rezolva tot amiabil,pentru ca altfel in culpa vor fi si proprietari imobilului, respectiv MAI.
Apropo, chiria cine o platea ...:)
Puteti proba cu martori in instanta si cu acea conventie cu debit zero.
succes.
Av. Todorese Doina
Am rezolvat cazul in sensul ca electrica a facut o Reziliere fortat a contractului si colegul s-a angajat sa plateasca esalonat toatasuma!
Se pare ca pentru o rezolvare simpla a unei probleme e nevoie de complicarea ei la inceput pentru a pune in balanta consecintele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debranșare și branșare energie electrica Mari44 Mari44 Buna seara! Tatăl meu a cumpărat o casă ! Anul trecut a decedat lasandu - mi mi-e casă printr-un testament olografic cu doi martori nelegalitate la dosar. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)