avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna tuturor!
Lucrez intr-un market, 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana (am liber doar un weekend pe luna). Vreau sa imi dau demisia. Cum procedez in cazul in care va trebui sa lucrez in preaviz?. Sunt 20 zile lucratoare ( adica de luni pina vineri). Daca noi lucram si sambata si duminica, eu cum voi trebui sa lucrez in preaviz? Doar in zilele lucratoare ( luni-vineri) sau cum am avut programul de pana acum? Cate ore pe zi? Mentionez ca societatea nu prea respecta dreapturile angajatilor, si as vrea sa fiu la curent! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
drikka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 20 Aprilie 2016
1. Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m.

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca in perioada preavizului este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

2. Daca sunteti de tura intr-o zi de sambata/duminica, veti merge la munca. In aceasta situatie, veti beneficia cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile ale saptamanii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Multumesc frumos!
Buna din nou!!!
In aceasta saptamana am anuntat ca s-ar putea sa imi dau demisia. Supermarketul la care lucrez, in luna martie a implinit un an, iar angajatilor li s-a oferit o prima. Cand am mers astazi sa imi iau salariul, eu nu am primit acea prima , motiv: "ca s-ar putea sa iti dai demisia si nu este in interesul nostru". Mentionez ca nu am semnat nici o demisie nici pina in ziua de azi. Este legala discriminearea aceasta?? Multumesc!
Nu este corect modul cum a procedat angajatorul dvs.

Intr-adevar, se poate considera o discriminare sens in care va puteti adresa cu o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in termen de 1 an de la data savarsirii faptei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca grf grf buna ziua sper sa ma ajutati si pe mine la urmatoarele intrebari 1.contractul de munca imi e 40 ore pe saptamana /8 ore pe zi program inegal(ajutor ospatar) ... (vezi toată discuția)
Cim adinozaur1 adinozaur1 Buna seara, Acum 3 luni m-am angajat la o firma, semnand astfel contractul individual de munca. La articolul \\"Durata muncii\\" scrie astfel: Programul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie geo30 geo30 Buna seara, Cate zile de preaviz sunt legale in cazul in care nu e o functie de conducere? In cazul meu: tura 1 se lucreaza 8 ore pe zi sambata si duminica ... (vezi toată discuția)