avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua.am pierdut cartea de munca.am de munca.am declarat-o pierduta la monitorul oficial.am fost si la itm iar cei de acolo spun ca trebuie sa am si contractele de munca.eu nu le am.mai pot afla vechimea daca firmele au dat faliment?sau trebuie mers in alta parte?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 15 Aprilie 2016
Cu o copie a anuntului trebuie sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituiti perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca aura19731991 aura19731991 buna ziua.mi am pierdut cartea de munca.de unde pot scoate alta sau unde ma pot interesa ce vechime am in munca?va mulumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime în muncă Nicoleta890 Nicoleta890 Buna ziua Pentru o adeverință de vechime în muncă unde ma pot adresa pt eliberarare? (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime toderita toderita Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie cum pot obtine de la fortele de munca adeverinta vechime pt.anii lucrati.Doamna care vrea aceasta adeverinta a lucrat ... (vezi toată discuția)