avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Emitere dividende SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Emitere dividende SRL

Buna seara. Detin o firma SRL, cu doi asociati, inregistrata in iunie 2015, cu doi angajati part time, in domeniul IT.
Nu prea gasesc pe internet si am decis sa intreb aici.
Cum se emite dividende?
La cat timp pot emite?
Cum se procedeaza? Cat imi vine mie concret, in buzunar?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 06:54, 16 Aprilie 2016
Puteti sa dati o hotarare a adunarii generale a asociatilor srl-ului de repartizare a profitului anului precedent ca dividende odata cu aprobarea bilantului pentru anul 2015 sau in alta perioada ulterioara depunerii bilantului la finante.
Dupa plata efectiva a dividendelor catre asociati, pana pe 25 a lunii urmatoare se face si declararea si plata impozitului pe venitul din dividende la stat, de catre srl.
Aceasta plata efectiva a dividendelor catre asociati se face atunci cand srl-ul are bani disponibili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende mihaela nedelea mihaela nedelea Un SRL are profit nerepartizat din anii trecuti. Se pot repartiza dividende in cursul anului 2018 ? Cum se procedeaza cu plata impozitului , ce declaratie ... (vezi toată discuția)
Dividente nedistribuite 2013 si 2014 Ecaterinacalina Ecaterinacalina Buna ziua, In cazul unui asociat unic si administrator al unei firme infiintata in iunie 2013, acesta iesind din firma in mai 2014, se mai pot solicita in ... (vezi toată discuția)