avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... valoare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

valoare tichete de masa

Am vazut ca s au marit iar tichetele de masa. Ce inseamna asta? Angajatorii sunt obligati sa dea tichete la valoarea mentionata in Ordin, s au pot opta pentru valori mai mici ale tichetului?
Cel mai recent răspuns: Sebastian Sipos-Gug , Consultant resurse umane 12:21, 17 Septembrie 2009
Angajatorii nu sunt obligati prin lege sa ofere acele tichete de masa....insa daca s-au facut negocieri si s-a optat pentru atribuirea tichetelor, angajatorul trebuie sa le ofere.
ceea ce am vrut sa stiu e daca, in cazul in care se dau tichete, e obligatoriu ca tichetul de masa sa aiba valoarea prevazuta in ordinul Min. Muncii, Familie si protectiei sociale (de ex., ord 1444/2009 prevede valoarea de 8,72 lei) sau se pot oferi tichete cu valoare mai mare sau mai mica
In Ordinul mai sus amintit este specificat ca incepand cu data de 01 septembrie 2009 valoarea unui tichet de masa va fi de 8.72 lei. Angajatorii care ofera tichete de masa (ceea ce nu este obligatoriu) vor oferi de la 01.09 tichete cu valoarea 8.72 lei.
1. Valoarea tichetului este inscrisa pe acesta asa ca nu se poate oferi o valoare mai mica.
2. Ori nu dai tichete ori, daca dai, le dai la valoarea lor nominala!
Valoarea nominala MAXIMA este prevazuta prin lege. Atat timp cat ai o firma producatoare de tichete care elibereaza tichete de o anumita valoare, mai mica decat cea maxima, poti elibera tichetele de cat vrei tu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La poșta romană de ce nu cresc tichetele de masă odată cu ... Axinte11 Axinte11 La Poșta Romană de ce nu cresc tichetele de masă odată cu toate intreprinderile.Pană luna trecută a fost 11,5 lei,de luna aceasta s-a mărit la 15 lei. ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa valcris valcris Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, care este valoarea minima a unui tichet de masa dat de angajator salariatilor ? Ce lege reglementeaza valoarea unui ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)