avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, care este valoarea minima a unui tichet de masa dat de angajator salariatilor ? Ce lege reglementeaza valoarea unui tichet de masa ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 2 Noiembrie 2012
Art. 31. din Norma din 1999 de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa:

(1) Valoarea nominala indexata a unui tichet de masa se stabileste prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale, semestrial, in raport cu indicele preturilor de consum la marfurile alimentare, comunicat de Comisia Nationala pentru Statistica.

In prezent valoarea unui tichet de masa este de 9 lei.
Multumesc pentru raspuns. Dar vreau sa va mai intreb ceva: este legal ca in prezent angajatorul sa dea bonuri de masa a caror valoare este 8,72 lei fiecare ?
Ordinul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nr. 2722/2012, publicat in Monitorul Oficial, nr. 736, din 31 octombrie 2012, stabileste valoarea nominala indexata a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2012.

Concret, pentru semestrul II al anului 2012, incepand cu luna noiembrie, valoarea unui tichet de masa va fi tot de 9 lei, asa cum este si in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indexarea tichetelor de masa 2013 SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti daca indexarea tichetelor de masa cu luna mai 2013 este obligatorie intr-o societate privata in conditiile in care avem in ... (vezi toată discuția)
Valoare tichet de masa djkt2 djkt2 Buna ziua, Stiti ca de 2 luni s-a modificat valoarea tichetelor de masa de la 9 lei la 9,35. Cui te poti adresa in cazul in care angajatorul nu respecta ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la acordarea tichetelor de masa: procedura de acordare, stabilire valoare pentru fiecare angajat, ... (vezi toată discuția)