avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta de studii in dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta de studii in dosar de pensie

Buna seara, cum se procedeaza pentru a intra in posesia unei adeverinte de studii pentru dosar de pensie? Se poate solicita in scris ( sa trimit prin posta sau e-mail) ? Ce date trebuie sa contina aceasta adeverinta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 2 Ianuarie 2023
Va adresati in scris institutiei de invatamant superior pe care ati absolvit-o si solicitati, daca este posibil, sa vi se comunice prin posta acea adeverinta.
Daca aveti diploma in original si anexa cu anii de studii iar pe una din ele scrie ca ati urmat cursurile de zi atunci nu mai este nevoie de acea adeverinta.
Este vorba despre adeverinţa din care să rezulte durata normală, perioada studiilor şi faptul că acestea au fost urmate la zi, pe care inclusiv CNPP o mentioneaza pentru actele necesare dosar pensie pentru limită de vârstă, anticipată şi anticipată parţială.

[ link extern ]

1. - In anexa la diploma scrie si daca a urmat cursurile de zi si durata studiilor.
- Adeverinta este necesara numai atunci cand pe diploma sau pe anexa de studii nu sunt trecute datele solicitate.

2. Cand am depus actele de pensionare am depus copii dupa diploma si dupa anexa de studii si au fost suficiente, fara adeverinta de la facultate.
In anexa nu se cuprind toate datele mentionate de CNPP pe site-ul lor pentru o astfel de adeverinta.

In prezent, sunt destule persoane care solicita aceste adeverinta de la institutiile de invatamant superior absolvite pentru ca asa le solicita Casa de Pensii.

Alte discuții în legătură

Acte pentru pensie de la facultate silviu1958 silviu1958 Am de la facultate urmatoarele acte: - DIPLOMA de absolvire - ANEXA la diploma de absolvire, care contine numarul matricol / inginer zi si notele din ... (vezi toată discuția)
Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare + contestatie + decizie revizuite + solicitare im82 im82 La [b]Decizia inițială[/b] de pensionare am formulat Contestație la Consiliul Național în octombrie 2014, prin care solicitam: introducerea studiilor ... (vezi toată discuția)