Pe scurt: acum 4 ani am primit un telefon de serviciu. Samsung S3. Compania a cumparat foarte multe telefoane pe punctele deja acumulate pe celelalte abonamente. Si acestea au fost luate cu abonamente... vreo 70 ron / luna. Acum, dupa 4 ani, l-am pierdut. Cum, necum... asta e. Valoarea lui de inventar era 0. Primesc hartie ca datorez 2.100 ron, platibili in 5 zile. :O
Acu' intreb si eu... daca tu ai luat telefonul pe puncte, cu abonament, acum 4 ani, valoare actuala 0, in inventar... de unde au scos suma asta si ce tre'sa fac ? Specific ca un S3 nou! acum costa 600 ron si unul second hand 300 ron. Cum poti sa ceri valoarea de achizitie a unui telefon, dupa 4 ani de folosinta? #-o intensa
Si cine va impiedica sa cumparati un SH si sa il dati inapoi? Poate fi chiar si semidefect. Important este sa fie. L-ati gasit in totpedo unde a stat pierdut!
Nu tine .Orice telefon mobil are IMEI care figureaza si in fisa de inventar . Altfel s-ar schimba telefoane la greu in cadrul firmei.
In contitiile in care un S3 e nou intre 500...800 lei cereti lamuriri cum un telefon de 4 ani valoreaza in opinia lor atat ,mai exact temeiul prin care au determinat aceasta suma .
Factura de achizitie este in arhiva societatii ,arhiva se pastreaza legal 5 ani .
Procedura care folosita de firma nu e legala iar pt a va retine din drepturile salariale e necesara o hotarare judecatoreasca sau acord . Mai sus afost indicat si temeiul legal .
Pun pariu ca nimeni nu a stat sa noteze IMEI-ul nicaieri. Si daca ar fi asa, nu e masina sa o returnezi cu aceasi serie de sasiu si motor. I se cere telefonul. Bineinteles ca il poate returna pe altul. Daca masina se strica nu se poate schimba motorul? Daca telefonul se strica si il repari nu se poate schimba IMEI-ul? La al meu au schimbat placa de baza cand s-a defectat in garantie, deci ...?
Exemplul cu masina nu e concludent .CIV-urile se pastreaza la firma ,ori un telefon nu are CIV . In fisa de inventar exista IMEI - daca se tine o evidenta corecta - pe copia facturii de achizitie exista un IMEI . Valoarea bunurilor achizitionate se deduc din taxe .
valoarea bunului a fost de ... cand a fost achizitionat dar dupa 4 ani de folosinta a ramas aceeasi? Probabil a crescut de cateva ori valoarea de piata .
Telefon furat
chitoi
am achizitionat un telefon cu abonament de la rcs mi-a fost furat...am anuntat rcs sa opreasca abonamentul am fost la politie sa il declar furat si sa il ... (vezi toată discuția)