avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont de cheltuieli extern
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont de cheltuieli extern

Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez:
-au plecat in deplasare doi angajati cu functii de conducere si un asociat al firmei, este corect sa intocmesc ordin de deplasare extern si pentru asociatul firmei, beneficiaza si el de diurna? sau doar cei doi angajati?
- cheltuielile cu deplasarea sunt deductibile pentru toti trei?
- in cazul in care societatea a platit biletele de avion inaintea plecarii prin banca, iar cazarea si biletele de intrare la targul pentru care s-a efectuat deplasarea, au fost platite cu cardul in timpul deplasarii, ar mai trebuii sa apara in decont aceste cheltuieli?
Cum ar trebuii sa intocmesc corect decontul in aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: contacafe , utilizator 14:43, 20 Aprilie 2016
Buna ziua,
Nici o cheltuiala a asociatului nu este deductibila atata vreme cat acesta nu are vreo functie in companie (administrator sau angajat). Cheltuielile pot fi decontate, dar sunt NEDEDUCTIBILE.
Orice cheltuiala facuta de angajati in timpul deplasarii (in ex. dvs. cazare+bilete targ) se deconteaza in maxim 3 zile de la reintoarcerea din deplasare pe baza de decont de cheltuieli insotit de documente justificative aferente (facturi, chitante, etc).
Va multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca aceste cheltuieli ar trebuii mentionate in decont indiferent daca au fost platite cash sau cu cardul?
Mai am totusi o nelamurire, in cazul in care cheltuielile de deplasare au fost platite cu cardul societatii, pentru diurna acordata cash, angajatul este obligat sa aduca documente justificative exact pe suma care i s-a acordat, de exemplu bonuri de taxi sau metrou din tara unde s-a deplasat, bonuri fiscale de la restaurant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea angajatorului de a plati diurna ordogszabi ordogszabi Buna ziua, Firma la care lucrez are a politica diferita la acordarea diurnei catre angajati pentru deplasarile in strainatate. Mentionez ca este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Ordinul de deplasare (delegatie)+decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe emaa74 emaa74 Daca nu sunt intocmite Ordinul de deplasare (delegatie)+Decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe) cei de la fisc pot considera cheltuiala cu diurna ... (vezi toată discuția)