avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... deductibilitate cheltuieli deplasare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

deductibilitate cheltuieli deplasare PFA

Buna ziua,
Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna)
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa deduc la sfarsitul anului toate cheltuielile de deplasare (transport, cazare, diurna de 2,5x13) sau exista o limitare in comparatie cu incasarile obtinute.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Daniela Aida Vlad , Contabil 14:47, 6 Martie 2013
Diurna legal deductibila la nivelul sumei de 32,5 lei/zi.
Angajatul va trebui sa completeze ordinul de deplasare sa puna stampila societatilor unde a fost si va trebui sa-l predea la intoarcerea din deplasare.Ordinul de deplasare serveşte ca: dispoziţie către persoana delegată să efectueze deplasarea, document pentru decontarea de către titular a cheltuielilor efectuate, document justificativ de înregistrare în contabilitate.El va trebui sa anexeze la ordinul de deplasare toate documentele justificative (bonuri, facturi cazare, bilete de transport, etc) care dovedesc cheltuieli efectuate in cursul delegatiei.
Cheltuiala cu cazarea si transportul– sunt cheltuiali integral deductibile conform codului fiscal.
In cazul in care sunteti platutoe TVA si efectuati deplasari cu trenu pentru biletele CFR se poate solicita factura pentru a putea fi dedus si TVA-ul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna la pfa gabrieli gabrieli Pot fi deduse cheltuielile cu diurna in cazul PFA-ului, atunci cand activitatea se desfasoara pe durata mare de timp in afara localitatii de domiciliu ? (vezi toată discuția)
Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)
Diurna sau ore suplimentare vivi23ro vivi23ro buna ziua plata diurnei de deplasare inseamna ca sint acoperite toate orele peste program indiferent de numarul lor pe acea zi, sau exista un numar limitat ... (vezi toată discuția)