avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare autoturism parcat pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare autoturism parcat pe proprietate privata

As dori sa stiu daca este legal sa blochez un autoturism care a parcat pe un loc de parcare (proprietate privata, a fost cumparat si detin contract de vanzare cumparare pe el), avand in vedere ca el este semnalizat cu parcarea interzisa si eventual pot pune chiar si atentionare cu blocarea autoturismului.

Daca nu se poate face acest lucru imi puteti spune cum pot proceda atunci cand acel loc este ocupat fara sa fie lasat un numar de telefon.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gexxe , utilizator 09:16, 23 Noiembrie 2016
Va multumesc de raspunsuri.
Cel mai important in aceste discutii e ce ar fi cel mai bine de facut in situatia in care vin acasa si gasesc locul ocupat (atunci cand nu pun lantul pt ca se intampla sa mai fiu nevoit sa plec foarte repede si sa nu mai am timp de asta), ce e drept aceste situatii nu sunt fregvente deoarece vecinii stiu statutul acestor locuri de parcare si le respecta insa se mai trezeste un desptept care vine in vizita periodic si parcheaza cum il taie capul pe principiu ca la el acasa se poate parca oriunde.
Uneori problema cu chematul politiei este mai delicata ca pana vine echipajul el poate pleca de pe locul meu si singurul mod in care pot demonstra ar fii niste fotografii. Pe langa asta din cate am inteles politia nu face altceva decat sa identifice masina si eventual sa solutioneze situatia pe cale amiabila, nicidecum sa ii dea amenda (ceea ce mi se pare aiurea).

Referitor la blocarea rotilor pe proprietate privata, aveti idee daca exista firme sau institutii care sa faca acest lucru atunci cand sunt solicitati sau chiar ridicare masinii, iar amenda pentru deblocare sau recuperarea masinii sa fie platita catre primarie/politie nu catre mine?
Blocarea rotilor pe proprietatea privata nu este legala .
Politia nu poate amenda soferul pt ca nu are temei legal .
Numai dvs puteti face plangere penala impotriva soferului care a acupat proprietatea si care se lasa cu un proces - probe (daca vine politia pt a identifica auto e ok) ,martori (rudele de gr I nu pot fi) - iar cu banii castigati (cel care pierde plateste tot - onorariu avocat,taxe judiciare,despagubiri morale?) puteti instala o bariera cu telecomanda .
Procesul poate fi indiferent daca respectivul a plecat sau nu din moment ce exista probe ca acest a ocupat proprietatea privata in momentul in care a-ti vrut sa bunul pt care a fost cumparata proprietatea acolo - dvs ati cumparat acel teren in scopul lasarii masini acolo si la o adica nu puteti face asta din cauza unui cetatean care din motive care nu va intereseaza a stationat in acel loc .
Mentionez ca oprirea peste 5' a autovehiculelor se considera stationare iar daca aceasta e efectuata intr-un loc numit parcare (semnalizat si marcat corespunzator) se numeste parcare .
Va multumesc mult de informatii, sunt foarte utile. Mi-am facut o idee de cum se procedeaza.
Tot legat de parcare...
Langa casa mea, pe toata lungimea ei, se afla o parcare...publica(teren expropriat familiei mele, in anii comunismului, si nerestituit de primarie, pe motiv ca e...de trecere..)Am vreo posibilitate legala sa "ma fac stapana" pe un loc de parcare ? (se pot parca 5 masini)..
Locul respectiv este marcat si semnalizat ca si parcare ? se percep taxe de catre primarie pt a putea stationa acolo?

Alte discuții în legătură

Reglementari parcare subterana privata amnine amnine Buna ziua, As vrea sa stiu ce cadru legal exista ca sa ne putem defini un regulament intern pt. o parcare subterana unde proprietarii anumitor ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în ... erik1 erik1 Bună ziua, aş dori să ştiu dacă am voie să parchez în fața garajului per sonal unde şi pe jos ş lângă automobil se poate cu alt automobil ... (vezi toată discuția)