avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare copil minor

Bună ziua,
Conform hotărîrii jud. tatăl minorului are drept de vizită în felul următor:
- în primul şi în al treilea sfîrşit de săptămînă vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18
- primele 3 zile din săptămînă în timpul fiecărei vacanţe şcolare de o săptămînă.
În luna Aprilie primul sf. de săpt. era pe 1, al treilea pe 15, după mine şi după calendar. În Mai , după mine şi calendar , ar fi pe 6 şi 20 Mai. Tatăl prin avocat a trimis adresă că pe 29 Aprilie pînă la 1 Mai are dreptul să ia copilul.
Ce părere aveţi cînd poate lua copilul tatăl?
Primele 3 zile din vacanţa săptămînală după Dvs ce înseamnă?
Tatăl pretinde că vacanţa începe pe data de 23 Aprilie , că aşa scrie în ordinul 4496/2015 al Min. Învăţămîntului, şi are dreptul de a lua copilul pe 23 Aprilie pînă la 25 Aprilie.
Mulţumesc anticipat pt răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:15, 22 Aprilie 2016
Domnul doreşte să forţeze schimbarea zilelor de vizită, în conformitate cu timpul său liber şi pe undeva e firesc, fiindcă vacanţa copiilor nu coincide cu concediul părinţilor.În asemenea situaţii, ar fi benefică înţelegerea între părinţi, er fi avantaj reciproc.
Vacanţa nu coincide cu concediului părinţilor , sunt de acord, dar nu poţi să faci înţelegere cu cineva care vrea să schimbe zilele de vizită după cum îi convine. Sf de săpt. e sf. de săpt., iar zile de vacanţă sunt în timpul săptămînii cînd cineva trebuie să aibă grijă de minor. Tatăl nu are liber, iar mama ar trebui să aibă...
Se ia dupa ce spune Ministerul Invatamantului. Acum, ca nu va convine este partea a doua.
Dar daca Ministerul invatamantului a spus ca prima zi e 23, nu puteti sa dati dumneavoastra copilul pe 25 cum ca atunci ar fi prima zi.
Sîmbăta şi duminica nici pînă acum nu s-a ţinut cursuri nici la şcoală nici în grădiniţă.Pt cadrele didactice începe concediul pt vacanţa de primăvară de pe 23? Nu cred.
Ati scris: "Tatăl prin avocat a trimis adresă că pe 29 Aprilie pînă la 1 Mai are dreptul să ia copilul" si ati mai scris : "are dreptul de a lua copilul pe 23 Aprilie pînă la 25 Aprilie".
Deci, cand vrea tatal sa ia copilul? ca sa incercam si noi un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Concediu risc material urmat de concediu de boala sau de comisie? vivi23ro vivi23ro sint insarcinata in aproape 6 luni, am intrat in concediu risc material in 9 aprilie, in data de 6 august imi expira cele 120 de zile de concediu risc, ... (vezi toată discuția)