avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabularea unei posesii vs proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabularea unei posesii vs proprietate

Bucuresti.
X detine in acte 150 mp teren. Stapaneste in fapt 200 mp din ...vechime..
Documentatia cadastrala retine intreaga suprafata aflata in posesie si se face intabularea la OCPI ca atare pt 200 mp; In anul 2000.
Nu se fac obiectiuni de catre vecini sau Oficiul de cadastru.
Se poate invoca dr de proprietate pt intreaga suprafata in conditile in care in cursul acestui an, X pierde 25 mp din suprafata posedata prin ingradirea de catre un vecin ?

Alte discuții în legătură

Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren aflat in posesia mamei si apoi a noastra, ocupat acum in mod abuziv de vecin. daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua. Mama a posedat fara acte in pace si fara sa fie tulburata din 1953 (nu avem probe doar din auzite stim ca din acest an) un teren limitrof ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)