avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre bloc

In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei sunt supusi unor controale (numai ei) din partea asociatiei. De ex una dintre semnatare are in bloc o garsoniera inchiriata si a fost controlat nr de persoane care locuiesc. Sunt de acord ca este ceva legal dar din 116 ap dar acesta a fost verificat.
Acum am primit o somatie ca urmeaza sa ne fie verificate (doar noua) apometrele si sigiliu din ap. Avem cerificat de verif metrologica din august anul trecu pt 1 apometru, iar pentru celalalt apometru avem cerificat (l-a luat nou) tot din aceeasi perioada.
Admin. sustine ca sigiliul este valabil doar cel pus de asociatie. Noi avem sigiliul intact, pus de un instalator in mod corespunzator, sigiliul furnizat de metrologie.
Vor veni in control peste cateva zile (noroc ca legea spune ca trebuie sa ne anunte cu 5 zile inainte- v-am spus ca suntem hartuiti din cauza reclamatiei).
Doresc sa intreb daca se pot lega de faptul ca sigiliul e pus de instalator si nu de admin. Nu a fost niciodata la bloc anunt ca trebuie ei sa puna sigiliu, de asemenea nu s-a hotarat in nici o adunare a asoc ca e obligatoriu acest lucru.
E valabil sigiliul car-l avem?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 13:20, 24 Aprilie 2016
Da, e valabil.
Nu puteti fi pedepsit pentru faptul ca sigiliul nu este al asociatiei, cu atat mai mult cu cat ziceti ca nu s-a impus acest lucru.
Waters a scris:
Admin. sustine ca sigiliul este valabil doar cel pus de asociatie. Noi avem sigiliul intact, pus de un instalator in mod corespunzator, sigiliul furnizat de metrologie.

Apometrul are un sigiliu din magazin sau de la metrologie. Daca cineva vrea sa modifice manual indexul, sa insele, sa fure apa..., trebuie sa desfaca acel sigiliu. Cei din asociatie verifica vizual acest sigiliu si nu-si pun sigiliul lor aici.
Dar apometrul (aparatul) se monteaza in instalatie, pe coloana de apa prin mufe, prin insdurubare... iar aceste mufe trebuiesc sigilate in instalatie. Acest sigiliu se aplica de reprezentantii asociatiei si nu de instalator din afara asociatiei. De ce? Pentru ca asociatia are sigiliul sau iar daca cineva vrea sa desfaca apometrul din instalatie, este nevoit sa rupa acest sigiliu. Daca asta se face cumva din greseala, trebuie anuntat imediat administratorul sa sigileze din nou. Daca nu ar fi sigiliul asociatiei, oricine poate sa desfaca apometrul, sa consume apa fara a trece prin apometru si sa prejudicieze asociatia, vecini...
Asa ca administratorul are dreptate. Este valabil doar sigiliul pus de asociatie si nu de altcineva. Repet, acel sigiliu din capetele apometrului, care arata ca apometrul este montat in instalatie si nu a fost scos din instalatie. Acela se pune de asociatie. Celalalt care este pe apometru pus de metrologie, se pune numai de metrologie.
Nu a fost niciodata la bloc anunt ca trebuie ei sa puna sigiliu...
Atunci cand cineva isi schimba apometrul, cand il verifica metrologi, cand modifica ceva la instalatie ce afecteaza apometrul..., trebuie sa ia legatura cu administratorul, sa citeasca indexul, sa vada sigiliul, sa resigilese administratorul daca e nevoie... Proprieatrul trebuie sa anunte administartorul si nu invers, pentru simplul motiv ca administratorul nu are de unde sa stie cant se intampla ceva cu apometrul respectiv.

Operatia de montare sau inlocuire a unui apometru este obligatoriu sa fie executata de persoana de specialitate instalator autorizat pfa , firma ..?
Nu. Poate instala un apometru orice persoana care se pricepe. In fiecare apartament exista (sau trebuie firesc sa existe) un robinet general de unde se opreste apa. Se inchide apa de la acel robinet de catre proprietar sau orice om ce pricepe, se monteaza apometrul si se deschide apoi robinetul general. Se solicita administratorul sa puna sigiliul, ocazie cu care acesta vede daca apometrul a fost corect instalat, asa cum prevad instructiunile de instalare.
Administratorul detine manualul asociatiei cu instructiuni pentru montajul DIY al watermeter-ului ?

Alte discuții în legătură

Schimbarea apometrelor apa calda/rece Toropal_Ionut Toropal_Ionut Am avut apometre la bucatarie respectiv la baie de apa calda si rece(de aprox 10ani).Sa stricat apometrul de apa rece de la baie si am hotarat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)