avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre bloc

In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei sunt supusi unor controale (numai ei) din partea asociatiei. De ex una dintre semnatare are in bloc o garsoniera inchiriata si a fost controlat nr de persoane care locuiesc. Sunt de acord ca este ceva legal dar din 116 ap dar acesta a fost verificat.
Acum am primit o somatie ca urmeaza sa ne fie verificate (doar noua) apometrele si sigiliu din ap. Avem cerificat de verif metrologica din august anul trecu pt 1 apometru, iar pentru celalalt apometru avem cerificat (l-a luat nou) tot din aceeasi perioada.
Admin. sustine ca sigiliul este valabil doar cel pus de asociatie. Noi avem sigiliul intact, pus de un instalator in mod corespunzator, sigiliul furnizat de metrologie.
Vor veni in control peste cateva zile (noroc ca legea spune ca trebuie sa ne anunte cu 5 zile inainte- v-am spus ca suntem hartuiti din cauza reclamatiei).
Doresc sa intreb daca se pot lega de faptul ca sigiliul e pus de instalator si nu de admin. Nu a fost niciodata la bloc anunt ca trebuie ei sa puna sigiliu, de asemenea nu s-a hotarat in nici o adunare a asoc ca e obligatoriu acest lucru.
E valabil sigiliul car-l avem?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 13:20, 24 Aprilie 2016
Ce este acela DIY al watermeter-ului ? Nu am auzit de "manualul asociatiei cu instructiuni pentru montajul DIY al watermeter-ului". Dumneavoastra aveti asa ceva in asociatie?
Fiecare apometru achizitionat din magazin are instructiuni de montare. Nu trebuie sa detina administratorul instructiunile tuturor aparatelor ce se monteaza in bloc.
DIY = do it yourself.Adriantot teoria montarii apometrului:" Se inchide apa de la acel robinet de catre proprietar sau orice om ce pricepe, se monteaza apometrul si se deschide apoi robinetul general."Pai 'montarea apometrului" presupune un suport, capetele a doua tevi.La apartamentele de bloc asta inseamna insa efectuarea in prealabil a unor lucrari de modificare a instalatiei sanitare interioare si realizarea unui montaj care sa permita pozitionarea corecta a contoarelor de apa pe tevile care deriva de la coloana principala acestea fiind in multe cazuri vechi, ingropate in zidarie sau mascate, din metal sau plastic mai cedeaza la socuri mecanice uneori trebuiesc inlocuite portiuni ,coturi mufe speciale , ancorate. montati robineti de trecere,supape contrasens blindarea conductei separate care alimenteaza vasul W.C....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea apometrelor apa calda/rece Toropal_Ionut Toropal_Ionut Am avut apometre la bucatarie respectiv la baie de apa calda si rece(de aprox 10ani).Sa stricat apometrul de apa rece de la baie si am hotarat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Apometre apartament alinatinu alinatinu Buna ziua. Mi-am instalat pe data de 17 martie 2012 apometre de apartament (apa calda si rece) intr-un bloc unde cca 80% din locatari au apometre.. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)