avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consilier local cu atributii de viceprimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consilier local cu atributii de viceprimar

pe perioada suspendarii unui primar, consilierul local care indeplineste temporar atributiile viceprimarului este asimilat cu o functie de demnitate publica si pentru aceasta perioada are dreptul la vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 21 Aprilie 2016
Perioada respectiva constituie vechime in munca si in specialitate.

Legea 215/2001
art.57
...
(6) Durata mandatului constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite.
...

art.72

(1) În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei, şi care va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de primar pe perioada exercitării funcţiei.

(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei, şi care va primi o indemnizaţie lunară unică egală cu cea a funcţiei de viceprimar pe perioada exercitării funcţiei.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimarul ajunge primar Alexandru VIERU Alexandru VIERU Intr o comuna primarul este suspendat iar prerogativele sale sunt preluate de către viceprimar până la organizarea alegerilor anticipate: 1. Își pierde, ... (vezi toată discuția)
Primar in arest popescueugen popescueugen Buna ziua. Daca un primar este arestat in timpul mandatului lui, se fac alegeri anticipate sau primar ramane vicele? (vezi toată discuția)
Indemnizatie primar/viceprimar anamaria81 anamaria81 Indemnizatia lunara pentru primar/viceprimar este stabilita in raport cu timpul efectiv lucrat in cursul lunii si se acorda pe baza de pontaj avizat de primar? ... (vezi toată discuția)