Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in vedere ca venitul poate creste si fostul sot, nefiind de buna credinta, nu ma va anunta in caz de marire a salariului. Salariile la societati sunt de obicei confidentiale, eu cum pot afla de o eventuala marire a salariului?
La fiecare marire de salariu, daca as cunoaste-o, ar trebui sa deschid cate un proces? Ce prevede legea in acest sens? In definitiv e un drept al copilului.....
Pot cere instantei poprire pe salariul fostului sot? E nevoie in acest caz de acordul fostului sot in cazul in care el este rau platnic?
Mi-ar putea fi virati acesti bani (de n-as avea nevoie sa imi cresc copilul nici nu I-AS MAI CERSI ATAT) intr-un cont pe care mi l-am deschis la o banca, pentru a se putea face dovada achitarii lor prin extras de cont?
Daca legea ar fi mai aspra pentru parintii de rea credinta, nu v-as mai pune atatea intrebari.
Multumiri anticipate pentru raspuns.
Sunt divortat de doua ori, am cate un copil din fiecare casatorie pentru care platesc pensii de intretinere in cuantum de 1/6 din venitul meu salarial impartit la cei doi copii. In prezent sunt intr-o relatie de concubinaj si astept cel de al treilea copil. De curand am fost citat in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere in conditiile in care veniturile mele nu s-au marit, locuiesc intr-un apartamant cu chirie.
Intrebarea mea este:
In cazul in care fac o intampinare expunand cele de mai sus , respectiv aparitia celui de al treilea copil in maximum 3 saptamani pe care il voi avea in intretinere, faptul ca locuiesc cu chirie, " prezentand contractul de inchiriere" ma poate ajuta la calcularea pensiilor cu un procent mai mic?
Buna ziua! Am 22 ani, am absolvit Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in vara aceasta, si doresc sa continui studiile, mai exact masterul. Parintii sunt divortati de mai bine de 8 ani. Am ales la acea perioada sa raman in grija mamei. Tatal, a platit cand a vrut si cand a putut pensia alimentara. Astazi, dupa atatia ani nu mai sunt de acord sa ii acord aceeasi clementa. De aceea, as vrea sa stiu ce trebuie sa fac mai exact pentru drepturile mele. El e recasatorit, si majoritatatea bunurilor le are trecute pe numele altor persoane, si, momentan nu lucreaza (cu carte de munca).
In concluzie: vreau ca tatal meu sa ma ajute cu bani pentru plata taxelor la facultate, insa el motiveaza ca nu are de unde pentru ca nu lucreaza, cu toate ca are deschis un depozit de materiale de constructii (al lui), doar ca in acte nu figureaza numele sau.
Astept un raspuns urgent din partea dvs.
Multumesc.
In actiunea judecatoreasca,precum si in cadrul concluziilor pe fond,cereti instantei sa se pronunte in sensul cotei procentuale (pana la 25% din veniturile sotului) .Dupa ramanerea definitiva a sentintei de judecata,adresati-va executorului judecatoresc competent material si teritorial pentru a pune poprire pe salariul sotului.Astfel,angajatorul sotului dvs.devine tert poprit,si va fi obligat sa vireze banii in contul executorului.
Buna ziua!
In hotararea mea de divort scrie ca obliga reclamantul la plata unei pensii de intretinere pentru minori in cuantum de 33% din venitul minim, pentru ca atunci nu avea servici.Acum este angajat, imi plateste pensie(cat zice el ca trebuie), dar as vrea sa stiu cum as putea sa fac sa-mi vireze de la fiema unde lucreaza pensia alimentara.Unde lucreaza el se maresc salariile la 6 luni si iau si diverse prime.Eu mereu tb sa il sun si sa-i spun ca trebuie sa mareasca pensia pentru ca i s-a marit salariul.Se poate solicita in instanta pensie la toate veniturile?Sincera sa fiu si salariu cred ca este mai mare, dar nu stiu exact.De asta va intreb daca as putea sa solicit in instanta sa-mi vireze societatea de unde lucreaza pensia alimentara si daca se poate la toate veniturile(primele sunt considerabile).Va multumesc.
Pensie de intretinere
DJM
Tocmai am primit sentinta cu privire la pensia de intretinere pentru baiatul meu care deocamdata este minor . Care e procedura de urmat pt ca banii de ... (vezi toată discuția)