avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dilema iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dilema iesire la pensie

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema, deoarece sunt intr-o foarte mare dilema si as vrea sa ma elucidati dvs.:
Femeie, nascuta 21.11.1960, vechime 36 ani 7 luni dintre care 16 ani 4 luni grupa a II-a 100% (pe cartea de munca).
Am deschis proces la Tribunal prin mediere pentru transformarea celor 16 ani 4 luni de grupa a II-a in grupa I de munca. Am castigat procesul, am primit sentinta acasa luna aceasta, urmeaza sa iau adeverinta, deci as putea depune dosarul acum, dar....aici intervine marea problema. Am fost la Casa de pensii sa ma interesez daca imi accepta dosarul (deoarece auzisem tot felul de zvonuri, care pana la urma s-au adeverit) si au spus ca procesele facute prin mediere nu sunt valabile (“deoarece m-am inteles eu cu intreprinderea si Casa de pensii nu a fost chemata si ea la proces”, si ca “pot deschide din nou proces, dar cu avocat” (ceea ce nu stiu daca se poate asa ceva).
Aceasta problema zice ca este in toata tara (Casele de pensii sunt date in judecata pe acest motiv (de mediere) – pensionarii au primit acasa adrese sa dea banii inapoi).
Si acum va rog pe dvs. sa-mi spuneti ce pot face pentru ca eu nu doresc sa depun dosarul pana nu am certitudinea ca pot iesi la pensie.
Va rog sa-mi spuneti concret cand si cum pot iesi la pensie cat mai repede (in toate variantele de pensionare – nu am studii superioare).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CameliaGh , utilizator 10:54, 23 Aprilie 2016
Buna ziua
As avea unele intrebari pentru lamurirea cazului:
1.Grupa 2 de munca ati obtinut-o in instanta la tribunal sau a fost inscrisa in cartea de munca?
2.Ce meserie sau functie ati avut?
3.Ati lucrat in conditii de grupa 1 sau speciale (siderulgie, turnatorii de fonta , otel, minerit etc.)
1. Grupa 2 de munca a fost inscrisa in cartea de munca (am scris mai sus)
2. Laborant determinari fizico-chimice
3. Turnatorie otel (prin proces am obtinut gr.1 conf. Ord. 50/1990, anexa 1, pox. 25)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta qqwwee qqwwee Data nastere:14.06.1956,gen M Stagiu cotizare:33ani,7luni In cartea mea de munca scrie: ,,In perioada de la 01.11.1990 pana la 21.05.1998 a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Legea 351/2022. buna ziua! am văzut că intră în vigoare de ... mierloiuionela mierloiuionela LEGEA 351/2022. Buna ziua! Am văzut că intră în vigoare de la 1Ianuarie 2023.Ma puteți lămuri și pe mine va rog:Eu lucrez că electrician întreținere ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare Simonik30 Simonik30 Buna ziua. Ma numesc Pompieru Aurelia, varsta 58 ani (25.10.1954), din care 7 ani si 7 luni am lucraT ca formator turnator (in turnatorie fonta) si 24 ani ca ... (vezi toată discuția)