avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Buna ziua. Ma numesc Pompieru Aurelia, varsta 58 ani (25.10.1954), din care 7 ani si 7 luni am lucraT ca formator turnator (in turnatorie fonta) si 24 ani ca femeie de serviciu la o scoala, am 3 copii, as vrea sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:50, 23 Februarie 2012
Buna seara,

Sa stiti ca mie nu imi spune nimic faptul ca ati lucrat in turnatorie. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca ati lucrat in grupe de munca sau in conditii deosebite ori speciale ca sa va pot spune daca se reduce varsta standard de pensionare.

In prezent indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala intrucat ati implinit varsta de 54 de ani si 11 luni si ati realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 10 luni. Conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta le veti indeplini in septembrie 2014, atunci cand veti implini varsta de 59 de ani si 11 luni.
Buna seara, multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca nu v-am dat datele complete. Avand meseria de turnator formator am fost incadrata in grupa I de munca, in procent de 100%. Astept cu interes raspunsul dvs. O seara buna!
Perioada lucrata in grupa I de munca influenteaza numai varsta la care veti beneficia de pensie pentru limita de varsta si o influenteaza in sensul reducerii acesteia. Prin urmare, veti putea solicita pensie pentru limita de varsta in septembrie 2013, atunci cand veti implini 58 de ani si 11 luni. Varsta standard de pensionare de 59 de ani si 11 luni se reduce cu 1 an pentru activitatea lucrata in grupa I de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pescarusu2 pescarusu2 sunt nascut in 1961 lucrez din anul 1980 ca turnator formator turnatorie fonta pana in anul 2008 pana anin anul 2001 gr 1 de munca din 2001 pana in 2008 grupa ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii tyana tyana Buna seara! Am o intrebare referitoare la varsta de pensionare pentru barbati. Tatal meu este nascut pe data de 29.iulie 1953. A inceput sa lucreze din ... (vezi toată discuția)
Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Numele meu este Vasile am 59 de ani impliniti in septembrie. Am lucrat 40 de ani din care grupa a doua 24 de ani. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)