avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor de sot bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor de sot bolnav psihic

Buna ziua!
Am mare nevoie de ajutorul dv.: sotul meu, de mai bine de un an sufera de o boala psihica. Eu am mers la medic psihiatru cu inregistrarile convorbirilor cu acesta, i-am spus ce am observat, iar domnul psihiatru a diagnosticat schizofrenie. Impreuna avem un copil, iar una dintre fabulatiile sotului e ca acesta nu e al lui.
In momentul in care a inceput toata povestea, pentru ca fiul nostru avea un an, m-am mutat din casa, la parintii mei, temandu-ma pentru integritatea noastra. Si tot de aceea nu pot sa apelez la internarea nevoluntara. Mi-e teama sa nu fie cineva ranit, pana ajunge politia.
Acum, la mai bine de un an, as vrea sa divortez, insa el refuza un divort amiabil, refuza consultatia medicala si vorbeste la fel de anapoda.
Eu vreau sa intreb daca instanta de judecata poate dispune o expertiza psihiatrica, pentru el, daca eu am martori, inregistrari audio din care reiese boala lui (sustine ca e un important agent CIA, ca e implicat in diverse retele de spionaj etc).
Eu as vrea sa imi protejez copilul de el, in primul rand. Oricum, pentru moment, el il reneaga, uneori se preface ca nici nu exista, dar ce ma fac daca vrea sa isi exercite drepturile de parinte...

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lumi2re , utilizator 16:17, 25 Aprilie 2016
Ar trebui sa aveti act medical pentru afectiunile psihiatrice.
Puteti insa incerca si cu inregistrarile pe care le aveti.
Aspectele sunt importante mai ales pentru custodie si program de vizita.

Daca va permiteti sa angajati avocat ar putea sa fie foarte util in cazul dvs.
Va multumesc, domnule avocat. Vreau sa angajez un avocat, oricum ar fi. Am vrut insa sa aflu o parere obiectiva. Din pacate, locuim intr-un oras mic si toata lumea cunoaste pe toata lumea...
Adevarul este ca prioritatea mea e copilul si siguranta lui, acum. Am vrut sa fiu sigura in privinta inregistrarilor.
Va multumesc, din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are ... ArielNow ArielNow Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara la psihiatrie Alias_800 Alias_800 Buna ziua, am o prietena ce a fost internata nevoluntar la psihiatrie de catre sotul ei. Sotul ei a venit cu 2 rude, au imobilizat-o, au sunat la 112 spunand ... (vezi toată discuția)
Buna searan cum pot solicita o internare nevoluntara pt mama ... Miahela777 Miahela777 Buna seara...cum pot solicita o internare involuntara pt mama care suferă de schizofrenie paranoica de 20 de ani....au dus-o politia la sp obregiq după care ... (vezi toată discuția)