avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor!!!

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie si de atunci pana pe 10 august a avut concediu medical, numai ca astazi mi-a adus inca un concediu medical, continuare, care este valabil pana pe data de 31 august, intrebarea mea este: pot sa-i fac decizia de incetare cu data de 15 august?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 11 August 2009
1. Numai concedierea (incetarea CIM din initiativa angajatorului) nu se poate face in timpul cat salariatul este in concediu medical.
2. Daca salariata a facut cerere cu mana ei si a fost aprobata de angajator, ii faceti incetarea CIM si ii platiti concediul medical pana la data incetarii CIM
va multumesc mult, asa credeam si eu, dar vroiam sa ma conving
Da, corect colegii mei au dreptate, doar concedierea este interzisa in perioada de concediu medical, nu si demisia sau acordul partilor.

Totusi in cazul demisiei, preavizul se suspenda de drept, cum spune colega namiru, si se decaleaza data incetarii.
Totul depinde de modul de incetare a raportului de munca .... prin demisie sau cu acordul partilor ... in cazul acordului partilor c.i.m. va inceta la data de 15 august, chiar daca are c.m..
Daca si-a depus demisia, atunci c.i.m. va inceta la data expirarii termenului de preaviz care pe perioada c.m. este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie "la cerere" buna ziua, pe data de 17.02 mi s a impus sa sciu o cerere de ... simdan** simdan** Buna ziua, pe data de 17.02 mi s a impus sa sciu o cerere de demisie specificand art.81 al.1 si termenul de preaviz de 20 zile. Asadar cim ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Demisie hades hades poate cineva sa isi de-a demisia in timpul concediului medical? mai precis cu doua zile inaintea expirarii acestuia? (vezi toată discuția)