avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prescriere obligatii fiscale pfa in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prescriere obligatii fiscale pfa in insolventa

Buna ziua
In aprilie 2012 un PFA intra in insolventa. Urmare acestui fapt raman neachitate
impozite si contributii de sanatate pentru anul 2009 si 2010, intrucat persoana in cauza nu mai obtine nici un venit si nu detine bunuri materiale.
Conform legislatiei aceste obligatii intrau in prescriptie la 1 ianuarie 2015 respectiv 1 ianuarie 2016.
De la circumscriptia financiara spun ca sumele nu se prescriu intrucat, s-a trimis somatie care a fost semnata de primire.
INTREBARE
Credeti ca este, conform legii, ca o somatie sa intrerupa termenul de prescriptie ?
Ce se poate face in acest caz, persoana in cauza nu obtine venituri de unde sa plateasca Deasemenea suma datorata creste continuu prin adaugarea de accesorii.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi valeriantamas31 valeriantamas31 Buna ziua, Am și eu niște neclarități asupra unor amenzi referitor la termenul de prescriptie -IPJ IF 26.01.2011 prescrisa? -Secția 19 Poliție ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din 2012 dsubti dsubti Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)