avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare de partaj

Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa partajabila,adica apartamentul,autoturismul,garajul pt acesta si bunurile din apartament.Fosta sotie n-a avut nici-un document care sa justifice achizitionarea vreunui bun deoarece n-a avut cu ce sa cumpere,n-a avut bani,a fost casnica. Hotararea de partaj a fost pentru mine un act care putea duce la pierderea cunostintei,puteam face infarct,n-am facut,oricum am suferit si sufar f.f.f mult,deoarece fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,intr-o valoare de 80% din masa partajabila si mie garajul si autoturismul in valoare de 20% din masa partajabila si urmeaza sa primesc o sulta de la fosta sotie,care sa echilibreze loturile.Mentionez ca eu am solicitat sa mi se atribuie apartamentul cu toate bunurile din acesta cu suportarea unei sulte. Va intreb ,e legal si corect cum s-a procedat,avand in vedere ca ambele parti au solicitat apartamentul? Cum i-mi va plati sulta fosta sotie,cand ea are un venit din pensie de aprox.700 ron,eu dorind sa-mi fie achitata toata suma o singura data? in nici-un fel nu doresc sa-mi fie achitata sulta in rate. Nu s-a incalcat legea cand i s-a atribuit apartamentul fostei sotii,care avea cota de 40% si venituri totale( justificate prin inscrisuri oficiale de catre mine si aflate la dosarul cauzei),) de 9 ori mai mici decat ale mele? Desigur ca voi face apel,dar daca si acolo se considera ca hotararea luata e corecta,cui ma mai pot adresa,Domnului din cer?Nu e aceeasi justitie in Romania?
Cum sa actionez,legal,sa-mi recastig apartamentul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:46, 18 Mai 2016
Indiferent daca sotia era casnica, si dansa a contribuit, macar cu munca in gospodarie, daca nu si cu ingrijirea copiilor la viata de familie.
Nu se explica intr-adevar cum de are apartamentul cand i s-a atribuit numai 40%. Poate aveti si alte bunuri inafara celor mentionate.
Daca nu poate achita sulta, puteti sa va adresati unui execxutor. Se va vinde apartamentul la licitatie si vi se va da sulta.
Formulati apel,daca nu ati avut avocat angajat,angajati-va neaparat.Fara a studia sentinta pronuntata de catre instanta de fond este greu de comentat.In cazul in care sotia nu are posibilitatea de a va achita sulta datorata aveti varianta executarii silite a bunului imobil.
Eu nu doresc sa-mi fie platita sulta in rate,ci toata suma o singura data.Poate sa stabileasca cineva modul de plata a sultei si care poate fi termenul maxim de plata a acestei sulte?
Mentionez ca nu am avut copii si la incheierea divortului i s-a atribuit un sfert din venitul meu,ca renta viagera.Deci are acum apartamentul cu absolut toate bunurile in el si un plus de venit de aprox. o mie de lei pe langa pensia ei de 750 lei.Tot sa traiasca din venitul celui care a muncit o viata pentru aceste bunuri.Observati clar ce bun a fost judecatorul cu ea,oare care sa fi fost motivele????????
Ciudat, ar trebui vazuta motivarea. Cota si dovezile de posibilitate de plata a sultei ar trebui sa conteze.

Alte discuții în legătură

Apel la partaj georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite. S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva georgeconstantin georgeconstantin Buna seara Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii. In anul 2015 am inaintat ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-cota majorata de contributie, atribuire bunuri, sulta georgeconstantin georgeconstantin Sunt in proces de partaj cu fosta sotie,divortul pronuntandu-se,definitiv si irevocabil in anul 2013. In acest moment,a avut loc prima sedinta,s-a amanat ... (vezi toată discuția)