avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare de partaj

Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa partajabila,adica apartamentul,autoturismul,garajul pt acesta si bunurile din apartament.Fosta sotie n-a avut nici-un document care sa justifice achizitionarea vreunui bun deoarece n-a avut cu ce sa cumpere,n-a avut bani,a fost casnica. Hotararea de partaj a fost pentru mine un act care putea duce la pierderea cunostintei,puteam face infarct,n-am facut,oricum am suferit si sufar f.f.f mult,deoarece fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,intr-o valoare de 80% din masa partajabila si mie garajul si autoturismul in valoare de 20% din masa partajabila si urmeaza sa primesc o sulta de la fosta sotie,care sa echilibreze loturile.Mentionez ca eu am solicitat sa mi se atribuie apartamentul cu toate bunurile din acesta cu suportarea unei sulte. Va intreb ,e legal si corect cum s-a procedat,avand in vedere ca ambele parti au solicitat apartamentul? Cum i-mi va plati sulta fosta sotie,cand ea are un venit din pensie de aprox.700 ron,eu dorind sa-mi fie achitata toata suma o singura data? in nici-un fel nu doresc sa-mi fie achitata sulta in rate. Nu s-a incalcat legea cand i s-a atribuit apartamentul fostei sotii,care avea cota de 40% si venituri totale( justificate prin inscrisuri oficiale de catre mine si aflate la dosarul cauzei),) de 9 ori mai mici decat ale mele? Desigur ca voi face apel,dar daca si acolo se considera ca hotararea luata e corecta,cui ma mai pot adresa,Domnului din cer?Nu e aceeasi justitie in Romania?
Cum sa actionez,legal,sa-mi recastig apartamentul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:46, 18 Mai 2016
Stimate d-na( dn),CIUDATA a fost fiecare hotarare de divort si au fost 3 hotarari si o contestatie in anulare,la aceasta din urma am avut probe cu martori cheie,cu documente inregistrate la notar,dar totul a fost in zadar,absolut tot ce a cerut in instante fosta sotie,i s-a dat,adica pe falsuri,dovedite ,,m-au scos singurul vinovat" de desfacerea casatoriei,apoi i s-a aprobat cererea reconventionala de 1/4 din pensia mea si acum,cand sincer ma asteptam si eu si avocata mea sa primesc apartamentul,s-a produs ,,minunea",adica incalcarea flagranta a legii si fosta a primit apartamentul ;a primit de 7 ori mai mult decat am primit eu,desigur cu plata sultei,care,probabil,doreste s-o plateasca in rate,adica mai clar,ratele lunare valorand aprox. renta viagera pe care o primeste din anul 2013,de la mine;cu alte cuvinte eu ii platesc sulta nu ea.Asta este,acel judecator,cred ca e iresponsabil gandind ca nu poate fi acuzat de incalcarea legii,,,scapand" prin faptul ca daca nu-mi convine solutia,fac apel,dumnealui mergand mai departe cu hotarari care lasa oamenii de izbeliste.Asta crede el,cat timp traiesc nu-l iert,in sensul legal al cuvantului.Are justitia romana si astfel de judecatori.
Puteti sa o executati silit pt sulta, nu va obliga nimeni sa o acceptati in rate. Executarea poate fi si imobiliara daca sulta depaseste 10 mii lei.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Am primit hotararea de partaj,in detaliu.Justificarea atribuirii apartamentului fostei sotii,este faptul ca locuieste,inca,in acesta si se foloseste de bunurile din interiorul acestuia.( are cota de contributie de 40% stabilita de aceeasi instanta,eu 60% si raportul dintre veniturile realizate de-a lungul casniciei,sunt de 9 ori mai mari ,in favoarea mea).Nu avem copii.Cu toate acestea,zic eu,incalcand legea privind partajul,i s-a atribuit ceea ce a solicitat,cu punct si virgula,mai mult,i s-au dat in plus absolut toate bunurile din apartament,nemaiexistand alte bunuri de impartit.Aceste bunuri nu le-a solicitat,chiar a zis ca renunta la ele.
Mie mi s-a atribuit sulta( peste 50.000 ron),dar nu stiu cum poate fosta sotie s-o onoreze,cand are o pensie de aprox.600 ron/luna?
Desigur ca voi face apel,dar cu mare ingrijorare,ca voi pierde si acolo,are ,,pile" peste tot.Zic asta pentru ca,tot la acel tribunal,a castigat 1/4 din pensia mea,atunci respingand-mi apelul,ca tardiv,cu toate ca nu era tardiv,ei admitandu-i apelul si atribuindu-i tot ce a solicitat.
Dvs. ce ma sfatuiti sa fac? Tribunalul mai poate schimba cotele de contributie,mai poate sa-mi atribuie mie apartamentul si sa-i platesc sulta ce se cuvine( am de unde),intr-un cuvant mai poate schimba ceva,de esenta?Poate fi mai rau decat acum?
Pot face o cerere la C.S.M.,pentru a explica situatia creata si sa solicit participarea unui reprezentant al acestei institutii la judecarea Apelului?
Multumesc.
As lasa asa cum e si as executa silit pt sulta. As adjudeca in contul creantei si i-as da diferenta.
Notificare de plata sulta in termen de 10 zile, in caz contrar va exercitati dreptul de apel. Sau sa va comunice in ce termen are bani si din ce surse.
Daca nu are, mergeti in apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel la partaj georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite. S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva georgeconstantin georgeconstantin Buna seara Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii. In anul 2015 am inaintat ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-cota majorata de contributie, atribuire bunuri, sulta georgeconstantin georgeconstantin Sunt in proces de partaj cu fosta sotie,divortul pronuntandu-se,definitiv si irevocabil in anul 2013. In acest moment,a avut loc prima sedinta,s-a amanat ... (vezi toată discuția)