avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva

Buna seara
Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii.
In anul 2015 am inaintat cererea de partaj judiciar,masa partajabila cuprinzand un apartament nedecomandat cu doua camere,bunurile din apartament,un autoturism si garajul pt acesta,toate cumparate pe timpul casatoriei( a durat 35 ani) numai din veniturile mele,fiind per total de 9 ori mai mari ca ale fostei sotii.
La judecatorie,s-a stabilit o cota de contributie de 60% pt mine si 40% pt fosta sotie.
S-au impartit bunurile in sensul ca fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,mie mi s-a dat autoturismul si garajul,fosta sotie urmand sa-mi plateasca o sulta in bani pt echilibrarea loturilor.
Amandoi am facut apel,acesta s-a judecat la tribunal,mie mi s-a respins apelul,fara sa se stabileasca vreun motiv( l-am depus la termen invocand in principal cota mica atribuita mie,fata de veniturile realizate pe timpul casatoriei si sustinute de inscrisuri si martori,nelegalitatea atribuirii apartamentului fostei sotii tinandu-se seama de cotele atribuite.)
Ei i s-a admis apelul si i s-a atribuit apartamentul cu toate bunurile din masa partajabila,iar mie autoturismul si garajul,urmand sa primesc o sulta pentru echilibrarea loturilor.S-au pastrat cotele de contributie.
Va rog sa-mi permiteti urmatoarele intrebari:
1.S-a procedat legal privind atribuirea bunurilor,mentionand ca ambii am solicitat apartamentul?
2.Cum pot intra in posesia sultei care trebuie s-o primesc?
2.E legal sa merg,personal sau insotit,la fosta sotie care locuieste in apartament sa-i solicit impartirea bunurilor care sunt in afara masei partajabile,sau cum sa procedez cu impartirea acestor bunuri ,avand in vedere ca fosta sotie e foarte recalcitranta,mai ales acum ca a obtinut tot ce a dorit?( mare semn de intrebare se pune asupra corectitudinii completului de judecata,care,,intamplator" a fost acelasi care a hotarat renta viagera care o platesc cat timp traieste sau traiesc).
Sincer va marturisesc ca sunt foarte suparat ca nu s-a facut dreptate,dar o sa inaintez memorii la toate institutiile abilitate ale tarii noastre ,sa mi se faca dreptate.Cat voi trai ma voi lupta pentru dreptate.
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:38, 30 Octombrie 2016
Buna seara,
Pentru bunurile mobile necuprinse in partaj ori va impartiti prin buna intelegere incheind eventual un PV de predare primire ori va judecati.
Pentru sulta, daca dupa ce legalizati sentinta si decizia si o notificati sa va dea banii nu vi-ii da atunci va adresati unui executor solicitand sa i se execute toate bunurile mobile si imobile pana la concurenta sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de partaj georgeconstantin georgeconstantin Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa ... (vezi toată discuția)
Apel la partaj georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite. S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-cota majorata de contributie, atribuire bunuri, sulta georgeconstantin georgeconstantin Sunt in proces de partaj cu fosta sotie,divortul pronuntandu-se,definitiv si irevocabil in anul 2013. In acest moment,a avut loc prima sedinta,s-a amanat ... (vezi toată discuția)