avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Persoana cu invaliditate totala executata silit
Discuție deschisă în Executare silită

Persoana cu invaliditate totala executata silit

Exista vreo lege care prevede sistarea executarii silite in cazul in care un pensionar nu are capacitatea de a plati niste rate intrucat este invalid total si fara discernamant?
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 14:10, 27 Aprilie 2016
Din păcate lipsa de discernământ și invaliditatea nu sunt cauze exoneratoare de răspundere civilă. Dacă obține venituri din pensie, pot fi executate silit.
As mai adauga la raspunsul anterior prevederile art 816 ncpc in cazul in care se solicita executarea imobiliara a bunurilor celui fara discernamant (daca a fost pus sub interdictie judecatoreasca)

Articolul 816 Imobilele minorilor si interzisilor
(1) Imobilul unui minor sau al unei persoane puse sub interdictie judecatoreasca nu poate fi urmarit silit inaintea urmaririi mobilelor sale.
(2) Dispozitiile alin. (1) nu impiedica urmarirea silita asupra unui imobil aflat in proprietatea comuna a minorului sau a persoanei puse sub interdictie judecatoreasca si a unei persoane cu capacitate deplina de exercitiu, daca obligatia prevazuta in titlul executoriu este comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)
La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batran cateldestept cateldestept Mama mea in varsta de 74 ani locuieste singura. De la un timp are \\"halucinatii\\", i se pare ca fur un bec sau alte minuni de acest gen (de fapt nimicuri), ... (vezi toată discuția)