Buna dimineata .Ce se intimpla daca cineva deschide un proces doar ptr a se plimba la tribunal?Am fost dat in judecata ptr ca nu mi-am tinut o promisiune verbala (am insinuat cindva ca sunt gata sa ajut financiar daca pot ) iar o alta persoana a fost data in judecata ptr o datorie baneasca capatata in urma unei proces in care i s-au cerut daune morale .procesul a fost incheiat definitiv iar persoana a platit doar o parte din daune acum fiind in imposibilitatea de a plati si restul ...totusi a fost data in judecata ptr ceva ce s-a stabilit deja...nu se poate face nimic?
ne trezim ca facem dosare si punem instanta sa munceasca doar ptr ca ni se pare ca rezolvam ceva?de ce trebuie sa trec prin asta daca nu am nici o treaba ?pot cere la rindul meu daune ptr aceasta situatie ? poate asa potolesc persoana asta care nu poate sa traiasca fra procese? precizez ca aceasta persoana de mai bine de 1 an si jumatate face presiuni prin telefoane lunare de pe diverse numere (asta ca sa fie sigur ca raspundem ,necunoscind numarul ) prin vizite la locul de munca al sotului meu ..telefoanele nu mi le da mie ci sotului meu desi acum eu sunt data in judecata ptr ca nu i-am dat banii promisi pur si simplu verbal
Depinde ce bani ati promis, cand, cu ce termen, ce suma, ce martori... Nu inteleg nimic, ati promis, ati insinuat, daca puteti... daune morale in urma unui proces, apoi a fost dat in judecata, deci alt proces? Ce legatura e intre ele? Ce relevanta are ca s-a stabilit deja ceva in acele dosare, nu inteleg.
Ne puteti explica mai clar, cronologic?
Imi cer scuze pentru neclaritatea mesajului...fratele meu a avut un proces cu un alt barbat si in urma procesului a avut de platit daune morale si materiale .sentinta fiind definitiva si irevocabila .a fost executat silit si a ramas cu un rest de platabpe care nu il poate achita neavind alte bunuri pe numele lui si nici un alt venit ptr moment ...acel barbat a apelat la mine presindu-ma lunar atit pe mine cit si pe sotul meu sa ddam noi banii ...eu i-am spus o data ca sa ma lasa in pace ca nu am obligatii fata de el eu ci fratele meu si ca daca am sa pot vreodata sa il ajut financiar am sa o fac dar sa nu se bazeze pe asta ...am spus doar ca sa ma lase in pace insa el a insistat mai mult ...cind dau banii ? eu nu am promis nici o suma ...doar ca daca repet daca voi putea vreodata o sa il ajut eu ..atit ...acum ne-a dat in judecata pe amindoi .pe mmine ptr ca nu mi-am tinut promisiunea ..pe fratele meu ptr ca nu a achitat tot desi s-a mai facut o data proces ptr datorie si s-a stabilit deja cit are de plata asta e situatia
Am inteles. Nu stiu exact ce i-ati promis, insa daca termenii au fost atat de neclari cum i-ati aratat aici, atunci probabil solutia nu-i va fi favorabila.
Totusi, ar fi bine sa va aparati, sa depuneti intampinare etc.
multumesc ...a fos o singura propozitie acum 1 an si jumatate " daca am sa am posibilitati financiare am sa incerc sa dau eu niste bani dar doar daca imi voi permite ...nu promit nimic " ..atit ..el a spus da ,bine astept sa ma sunati si la nici 2 luni a inceput el sa sune ..."cind imi dati niste bani ?dar puteti sa imi dati pina in toamna? ...dar pina de Craciun? ....i-am spus clar ca eu nu am nici o obligatie fata de el si ca nu pot face asta ..sa dau in cap ptr a face rost de bani sa-i dau? ....si mereu telefoane ,etc ...am sa fac intimpinare ca nu se mai poate si chiar voi cere sanctiuni ! inca o data va multumesc
Buna dimineata !Revin cu acest subiect neincheiat inca ....pe portalul Judecatoriei raaspundul la aceasta cauza este ...amina pronuntarea exceptiei autoritatii de lucru judecat .Imi puteti spune ce inseamna ..nu inteleg ..ce au decis ?e favorabil ptr mine sau nu..