avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinerile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinerile salariale

Buna seara.
1. Se poate ataca si pe ce cale (pe ce cai) o sanctiune disciplinara acordata de angajator, constand in retinerea pe timp de 1 luna a 5% din salariu si avand baza legala in art. 264, alin. (1), lit. d), fara a se produce un prejudiciu material angajatorului si fara vina exclusiva a angalatului?
2. La ce parte din salariu se refera cei 5% net sau brut stiind ca se aplica doar la salariu de baza?

Din motive personale si cu scuzele de rigoare nu am prezentat speta pe larg dar promit ca o voi face la momentul oportun.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:07, 12 August 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Impotriva decizie de sanctionare puteti face contestatioe in termen de 30 de zile de la comunicare. Instanta competenta este Tribunalul din resedinta de judet. Fiind un litigiu de munca, acesta este scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar.
se poate retine, mai ales daca are forma de sanctiune disciplinara si nu de recuperarea daunelor.
am raspuns asa ptr ca dvs ne-ati spus ca nu a avut loc un prejudiciu material al angajatorului.
nu conteaza daca vina a fost sau nu exclusiva a angajatului. se poate intampla ca in anumite cazuri de vina sa fie mai multi angajati si atunci raspund toti, functie de gradul de vinovatie stabilit de comisia de cercetare disciplinara.

sigur ca puteti contesta decizia, in termenul legal de 30 zile la tribunalul pe raza caruia locuiti.

5% se poate aplica la salariul de baza sau la indemnizatia de conducere acolo unde este cazul.

art. 264 (1) defineste tipurile de sanctiuni disciplinare. chiar daca reducerea salariului cu 5% (in cazul dvs) se afla la lit. d) aceasta nu inseamna ca angajatorul este obligat sa treaca prin toate tipurile de sanctiuni in ordinea descrisa in Codul Muncii.

daca in cadrul comisiei de disciplina s-a dovedit ca ati savarsit fapta cu vinovatie, angajatorul poate stabili sanctiunea aplicabila in raport cu gravitatea abaterii disciplinare. cu alte cuvinte, poate sari peste niste tipuri de sanctiuni.
Faza cea mai tare este ca nu a fost si nici nu cred ca o sa fie o comisie, ci pur si simplu se dau sanctiunile din cod fara numar si fara noima. Asta e cel mai frumos in Romania si de aici si pana la civilizatie e cale lunga chiar si din prisma angajatorilor ROMANI. U.E.???:O
Revin cu o completare domiciliul stabil este in Judetul Neamt, iar locul de munca este in Bucuresti. Contestatia se poate face la Instanta de pe raza unde este inregistrata firma. Din practica dumneavoastra judiciara s-a intamplat sa intalniti cazuri in care decizia a fost revocata sau anulata?

Alte discuții în legătură

Retinere salariala xandi8207 xandi8207 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: - in perioada 23.07.-26.07.2009 am avut un numar de turisti cazati - in data de 23.07.2009 aveau tarif de ... (vezi toată discuția)
Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale raly2a raly2a Buna ziua, sunt in preaviz prin desfintare postului si pt ca am avut o perioada de concediu medical am folosit masina companiei urmand sa primesc o notificare ... (vezi toată discuția)