avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinerile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinerile salariale

Buna seara.
1. Se poate ataca si pe ce cale (pe ce cai) o sanctiune disciplinara acordata de angajator, constand in retinerea pe timp de 1 luna a 5% din salariu si avand baza legala in art. 264, alin. (1), lit. d), fara a se produce un prejudiciu material angajatorului si fara vina exclusiva a angalatului?
2. La ce parte din salariu se refera cei 5% net sau brut stiind ca se aplica doar la salariu de baza?

Din motive personale si cu scuzele de rigoare nu am prezentat speta pe larg dar promit ca o voi face la momentul oportun.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:07, 12 August 2009
In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului.
Dvs. faceti plangerea si spuneti-va necazul iar angajatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca nu aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariala xandi8207 xandi8207 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: - in perioada 23.07.-26.07.2009 am avut un numar de turisti cazati - in data de 23.07.2009 aveau tarif de ... (vezi toată discuția)
Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale raly2a raly2a Buna ziua, sunt in preaviz prin desfintare postului si pt ca am avut o perioada de concediu medical am folosit masina companiei urmand sa primesc o notificare ... (vezi toată discuția)