avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinerile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinerile salariale

Buna seara.
1. Se poate ataca si pe ce cale (pe ce cai) o sanctiune disciplinara acordata de angajator, constand in retinerea pe timp de 1 luna a 5% din salariu si avand baza legala in art. 264, alin. (1), lit. d), fara a se produce un prejudiciu material angajatorului si fara vina exclusiva a angalatului?
2. La ce parte din salariu se refera cei 5% net sau brut stiind ca se aplica doar la salariu de baza?

Din motive personale si cu scuzele de rigoare nu am prezentat speta pe larg dar promit ca o voi face la momentul oportun.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:07, 12 August 2009
In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului.
Dvs. faceti plangerea si spuneti-va necazul iar angajatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca nu aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie penalizare 5% din salariu siddhis siddhis Salutare, Cum ar trebui formulat contestatia, pentru astfel de cazuri? Decizia s-a luat pe neasteptate, dupa ce patronul a venit in punctul de lucru, s-a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune fara decizie Semyaza Semyaza :((:((:((:((:((Buna ziua va rog ajutati-ma si pe mine in o problema:dupa multe tergiversari mi s-a inmanat fluturasul salarial pa luna iunie si am constata ca ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii de la fostii angajati??? lilianaG lilianaG deoarece am lipsit o perioada mai lunga din tara mi-am lasat sc pe mana unor oameni care s-au dovedit a fi nu tocmai seriosi ,cum ar trebui sa procedez ptr a ... (vezi toată discuția)