sotul a avut un cont deschis la o banca unde i se vira salariu acesta a decedat si banca respectiva m-a instiintat ca contul a fost blocat si sa prezint un certificat de mostenitor.sotul meu a locuit la mine in comuna a avut mutatie Mentionez ca noi nu am avut copii nu am avut alte bunuri comune Ce trbuie sa fac si unde pentru a rezolva situatia si a intra in posesia contului.
Trebuie sa obtineti certificat mostenitor ,adica sa deschideti succesiunea la un notar public din localitatea ultimului domiciliu a sotului dvs.Termenul de optiune succesorala este de un an.
Succesiunea se deschide la locul decesului.
Avand in vedere ca nu ati avut copii, inseamna ca la succesiune va participa si mama acestuia si fratele/fratii acestuia.
Mergeti la un birou notarial si acolo veti primi toate informatiile.
Buna ziua,
Va trebui sa solicitati dezbaterea succesiunii la un notar care are in raza de actiune si localitatea ultimului domiciliu al sotului.
La mostenire vin, pe langa dumneavoastra, socrii si fratii sotului.
Ce ma sfatuiti?
mamma
in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)