avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma poate ajuta cineva?va rog!!!

Tema 1: Contabilitate bancară
Sa se inregistreze in contabilitatea băncii urmatoarele operatiuni:

- Se majoreaza capitalul social al institutiei de credit prin emisiunea unui numar de 1.000 de actiuni cu valoare nominala de 10 lei/actiune si valoare de emisiune de 12 lei/actiune. Actionarii aduc ca aport numerar pe care il varsa in casieria bancii.
- Se constituie o rezerva pentru riscul general de creditare in valoare de 10.000 lei. Se acopera ulterior un credit indoielnic in valoare de 5.000 lei.
- Se inregistreaza cheltuieli de constituire in valoare de 3.000 lei care se platesc in contul curent deschis beneficiarului. Cheltuielile de constituire se amortizeaza timp de 2 ani dupa care se scot din gestiune complet amortizate.
- Se acorda un imprumut subordonat la termen (3 luni) in valoare de 30.000 lei cu dobanda de 12%/an. Dobanda se inregistreaza si incaseaza lunar. La scadenta se inregistreaza rambursarea imprumutului.
Tema 2: Contabilitate bancară

Sa se inregistreze urmatoarele operatiuni in contabilitatea institutie bancare:

1. Se acorda un credit de exploatare in valoare de 200.000 unei societati comeriale pe termen de 6 ani cu o dobanda anuala de 10%. Comisioanele de acordare sunt de 500 de lei.

2. Ca urmare a evaluarii unor credite nerambursate la scadenta se constata credite restante in valoare de 30.000 de lei si dobanzi aferente de 1.000 lei.

3. O persoana fizica depune suma de 25.000 sub forma unui depozit la termen de 3 luni. Dobanda este de 9%/an, care se plateste la expirarea termenului. La scadenta clientul ridica atat depozitul cat si dobanda (este lichidat depozitul). Comisionul de retragere al bancii este de 0,2%.

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile privin scontarea tasica34 tasica34 Am depus documente in vederea scontarii,in suma de 30.000 lei, la o societate bancara. Va rog sa ma indrumati in ceea ce inseamna acest tip de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate financiara ada ada ada ada Va rog sa ma ajutati.. Sa se inregistreze in contabilitatea firmei urmatoarele operatiuni economico-financiare:Se acorda unui tert un imprumut in valoare de ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit levantica levantica Buna seara, am si eu o problema in ceea ce priveste rezolvarea acestei aplicatii, imi puteti spune daca este corecta rezolvarea ? O persoana fizica este ... (vezi toată discuția)