In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului de 4 etaje) si un copac (tot aceleasi inaltime ,care este putred in mijloc --se afla in parcare) vom primi un raspuns negativ, cine va fii responsabil in cazul unui nenorociri??
Garda de mediu care nu a aprobat taierea sau noi locatarii, asociatia de proprietari?
Acesti copaci au fost plantati de catre vecinii mai in varsta, dar si acum plantam si copaci si tufa in jurul blocului. Avem 2 arbori din care au fost rupti cam 5 m din top, intr-o furtuna.
Daca se rupa din top o bucata din bradul care se afla la 4,5 m de bloc si ne loveste izolatia -polisterinul. Copacul din parcare daca loveste o masina. Cine este responsabil daca garda de mediu pur si simplu nu va aproba taierea. ?
Nu e usor sa spui DA si NU la taierea unui copac, caci in ambele cazuri sunt consecinte, dar raspunzator?
Primariile detin in subordine mai multe regii printre care si regia de administrare a domeniului public
In cazurile in care se constatat de catre expertii primariei ca arborii de pe domeniul public reprezinta un pericol=sunt batrani si au putrezit,sunt inclinati,radacinele au cauzat prejudicii la fundatia constructiilor,regia domeniul public dispune tualetarea sau dezafectarea arborilor
Asa am inteles ca in afara expertilor de la primarie, din comisie care face decizia, mai sunt persoane si de la mediu (inca nu stiu cine. garda de mediu ? ). Chiar daca cei de la primarie vor sa le taie , cei de la mediu nu vor lasa. (din experienta, spunea unul de la primarie).
Din experienta stiu si eu ca legile sunt interpretate diferit si in functie de judet, etc. In unele locuri cei care decid sunt mai ortodocsi ca in alte parte.