avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea 66/2016 - stimulent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea 66/2016 - stimulent

Buna ziua
Momentan sunt in CCC pana in 17 sept, cand va implini copilul 2 ani. Potrivit noi legi, daca ma intorc la munca mai repede cu 60 zile, respectiv 17 iul, beneficiez de plata stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Ce se intampla cu luna tatalui, care e obligatoriu de luat? Trebuie, de fapt, sa ma reintorc la munca din 17 iunie ca sa beneficiez de stimulent, 17aug-17 sept fiind luna tatalui? In luna tatalui beneficiez de stimulent? Mentionez ca la serviciul sotului nu vor sa aprobe luna tatalui (MAPN).
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
cristinaa0606, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinaa0606 , utilizator 09:07, 6 Iunie 2016
Aceleasi prevederi legale se aplica si la MApN si la MAI.
Da, legea e legea stiu, dar au fost cazuri concrete in care tatal a mers cu raport pt aprobare si comandantul nu a semnat. Si eu tot asta ii zic sotului ca e legea, e obligatoriu de luat
1. Comandantul unitatuii trebuie sa se supuna si el prevederilor legale.

2. In caz contrar va suporta rigorile legii daca un subordonat reclama ca nu i se aproba un drept legal.
cristinaa0606 a scris:

...Si eu tot asta ii zic sotului ca e legea, e obligatoriu de luat

Ce motiv de refuz ar avea acel comandant?

Legea 80/195
art.15
Femeile, cadre militare în activitate, au dreptul la concediu de maternitate şi beneficiază de pauze pentru alimentarea şi îngrijirea copilului, precum şi de alte drepturi prevăzute de lege pentru femeile salariate din administraţia publică.

Cadrele militare în activitate, femei şi bărbaţi, au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 7 ani, în condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.
Buna ziua !
Am optat pt. 2 ani CCC in locul sotiei si am ramas acasa din februarie 2016 pana in 17.05.2016, data la care am revenit la serviciu la cererea mea.
Din discutiile purtate cu cei de la resurse umane de la locul de munca a rezultat ca voi beneficia ce stimulent de insertie dupa ce copilul va implini 1 an intrucat am optat pt ccc pana la 2 ani.
Problema mea cea mare este urmatoarea:
Voi beneficia si eu de stimulent de insertie odata cu aplicarea legii 66/2016, sau pot sa.mi iau gandul ?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ghotycul ghotycul Buna ziua. Sotia a ales sa mearga mai devreme cu 60 zile la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie. Au mai ramas 2 luni pana copilul va face 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)