Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Firma mea executa lucrari de consultanta tehnica pentru clienti din UE dar si din Elvetia sau alte state non-CE
In facturile cele emit acestor clienti trebuie sa trec si val TVA ? si daca da care ar fi cuantumul acestora. Aceasta intrebare s-a nascut dupa intrarea Romaniei in UE .
Dubiile ce se nasc apar si din faptul ca Romania nu face parte inca din zona Euro ! poate vi se pare puerila chestiunea dar n-as dori sa ma trezesc cu surprize in viitor
Multumesc celor ce pot da o precizare
Pt. dl Consilieru
Este vorba de contracte de interventii in asistenta tehnica, expertiza si consiliere in domeniul prospectiunii si evaluarii geoeconomice a substantelor minerale utile (zacaminte de minereuri)
Indeobste beneficiarii sunt entitati localizate in Europa EU sau Non EU si/sau in Africa care sunt la randul lor titularii unor permise sau concesiuni miniere asupra carora solicita serviciile de mai sus.
Lucrarile mentionate constau din deplasarea pe teren, investigarea zonelor concesionate si redactarea de rapoarte ce se livreaza beneficiarului. Detinerea unui titlu minier asupra unei suprafete releva de un bun imobil in opinia mea.
Cu aceste informatii aveti un inceput de raspuns ?
Cu multumiri
Sa inteleg deci ca pentru o prestatie facturata sa zicem 10 000 € unui client elvetian as avea dreptul sa deduc in favoarea firmei mele suma de 1900 € ?
Pentru primul punct e clar
Multumesc pentru atentie